Espacio publicitario

Sandra Obiol: “S’ha de continuar lluitant fins al final per recuperar per a les arques públiques els diners dels sobrecostos que es va embutxacar Ortiz del govern de Sedano”

La portaveu del grup municipal Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, ha demanat al govern municipal “que l’Ajuntament presente un recurs al sobreseïment del cas Calderón”, després de conèixer que el Jutjat que instrueix les diligències per possible estafa i falsedat documental dels sobrecostos de l’obra del teatre haja dictat un auto de sobreseïment del cas degut a que no ha estat possible trobar cap pèrit judicial que realitze el peritatge, després d’haver realitzat fins a cinc intents per encarregar la feina. “És una responsabilitat pública de la institució: continuar lluitant fins al final per intentar recuperar per a les arques públiques els diners de les alcoianes i els alcoians que van anar a parar als sobrecostos de l’obra, i que es va embutxacar el corruptor confés Enrique Ortiz gràcies a presumptes irregularitats de Sedano i el seu equip de govern”.

Tal i com explica Obiol, “si no es presenta el recurs, el cas es tancarà sense que ni tan sols s’haja demostrat que no van existir les irregularitats que van motivar la investigació, sinó que s’haurà d’arxivar perquè no ha estat possible trobar un tècnic que elabore un informe pericial dels comptes de les obres, una feina molt complicada que reporta poc benefici als professionals que se n’han d’encarregar”.

Guanyar Alcoi, així, demana al govern que formalitze el recurs de l’auto: “El propi Ajuntament va presentar un escrit al jutjat al·legant que ja existeixen proves pericials suficients per entrar a valorar el cas, i per tant entenem que estarà d’acord amb nosaltres en què hi ha arguments suficients per a formular el recurs. Tal com hem dit sempre, seria molt trist que el Calderón quede com l’únic cas de presumpta corrupció relacionada amb Enrique Ortiz investigat per la justícia en què els seus possibles autors ixquen indemnes”.

Cal recordar que la instrucció es va iniciar a instàncies d’una denúncia de l’Ajuntament a Fiscalia, quan es va detectar un desfassament entre les obres consignades i els pagaments per part del govern de Sedano, gràcies a un informe pericial encarregat pel Consistori que demostrava el pagament d’1,2 milions d’euros sense justificar. Ja el Tribunal de Comptes havia assenyalat anomalies en pagaments aprovats per la Junta de Govern a l’empresa d’Enrique Ortiz. Per a Sandra Obiol, “és important esgotar totes les vies i demostrar a l’opinió pública que les institucions vetllen pels diners de la ciutadania i els inverteixen degudament”.

Espacio Publicitario

Deja un comentario