Espacio publicitario

Obiol: “si el govern de Toni Francés continua la seua política de no fer res, en poc temps no tindrem centre històric a Alcoi”

Guanyar denuncia la inoperància del govern local davant de la degradació del centre històric d’Alcoi

Al proper plenari la plataforma proposarà un seguit de mesures per tal de poder pal·liar la situació de degradació urbanística que pateix el centre de la ciutat.

L’enfonsament d’una part d’un dels edificis del carrer Sant Gregori el passat divendres 21 d’agost ha posat una vegada més en evidència la política del govern de Toni Francés, segons Guanyar Alcoi. Una inoperància que ja va ser denunciada per la plataforma arran dels problemes ocasionats per la borrasca Glòria en un centre històric molt descuidat pels nostres governs des de fa dècades. Per eixe motiu, Guanyar Alcoi tornarà a fer servir el plenari de l’Ajuntament d’Alcoi per a fer propostes per a millorar la situació de la nostra ciutat, desitjant que aquesta vegada, en paraules de la seua regidora Sandra Obiol: “el govern de Toni Francés ens escolte amb respecte i sàpiga aprofitar les propostes que poden ajudar a la nostra ciutat a refer-se d’aquest greu problema urbanístic”.

S’ha de tindre en compte que, segons les dades facilitades per la regidora d’urbanisme en comissió informativa, del total dels 81 edificis que van ser inspeccionats després de la borrasca Glòria, el 64,2% van ser identificats per estar en una situació de risc o gran risc (un 32,1% identificats amb el color roig del semàfor que la regidora Zamorano va establir i un 32,1% també amb el color groc). Tenint en compte que un 9% són solars, el percentatge d’edificis sense problemes estructurals evidencia, per a Guanyar Alcoi, que tenim un problema de gran gravetat al nostre centre històric que s’ha d’enfrontar amb urgència.

Per eixe motiu la plataforma realitzarà un seguit de propostes en el plenari de setembre que han estat consultades a professionals i veïns però obertes a qualsevol aportació dels tècnics de l’Ajuntament i que passen per:

– La implementació d’ajudes a les persones propietàries perquè puguen escometre les reparacions d’urgència que necessita la consolidació dels edificis amb problemes.

– Establir mecanismes d’acompanyament per als veïns i veïnes a través dels departaments d’urbanisme i jurídic perquè es puga mediar entre els diferents propietaris i fer les obres que els edificis requereixen.

– Possibilitar la reutilització dels edificis, especialment aquells amb interés patrimonial.

– Incrementar la vigilància i la cura dels edificis deshabitats i dels solars per a evitar problemes futurs que facen encara més complicada la regeneració del nostre centre històric.

Segons Obiol: “fa anys que assistim atònits com a ciutadans a la degradació continua de la nostra ciutat sent el centre històric el lloc més paradigmàtic d’aquesta decadència. Ho manifesten també les persones que ens visiten. Sabem, i així ens ho recorden constantment Toni Francés i els seus regidors, que l’Ajuntament té poques competències al respecte. Però també sabem que hi ha una cosa fonamental per a enfrontar els problemes i que no trobem mai a aquest govern i és la voluntat de resoldre definitivament estos problemes. No es poden amagar més darrere del que fan o deixen de fer els propietaris, darrere de l’excusa que ells ja posen multes. Hi ha propietaris que els és impossible escometre les obres necessàries. Hi ha ciutadans que no som propietaris d’estos edificis que necessitem un govern que ens atenga i ens cuide. I si el govern de Toni Francés no es troba capaç de fer-ho, doncs ja li oferim les nostres idees i propostes perquè millore aquesta ciutat i la vida de les persones que hi viuen. Simplement esperem que les escolten i que sàpiguen acceptar-les, no per nosaltres, sinó per Alcoi.”

Espacio Publicitario

Deja un comentario