Espacio publicitario

El proper 14 de maig CaixaBank celebrarà la seua primera Junta d’Accionistes a València, després de l’absorció de Bankia. Aquesta maniobra, orquestrada amb la complicitat del Gobierno, converteix Caixabank com a l’entiatt bancaria més gran de l’Estat a costa d’un conjunt de danys col.laterals que afecten i amenacen tota la societat de la manera més vergonyosa mentre l’entitat no deixa de pressumir dels seus beneficis anuals i anuncia una pujada de sou al seu president fins assolir 1.600.000€ l’any.
No anem a consentir que es privatitzen beneficis i es socialitzen les pèrdues: incomptables desnonaments, amenaces actuals a milers de famílies vulnerables, poca responsabilitat social davant els seus llogaters, reestructuracions i desatenció a pobles i zones buidades o despoblades.
Les organitzacions que lluitem en la Iniciativa per una Llei que garantisca el dert a la vivenda, així com moltes altres que conflueixen amb nosaltres, fem una crida a desenmascarar el muntatge que està suposant CaixaBank i exigir al Gobierno que es posi del costat dels interesos col.lectius i deixi de servir els del capital financer; aquesta fusió no és més que una altra forma de perpetuar el rescat bancari.
En aquest sentit exigim, de manera immediata, l’adopció de mesures i l’aprovació de la Llei de l’Habitatge que entre d’altres coses faça realitat:
-Un parc públic d’habitatges amb el rescat no pagat per CaixaBank. La enorme carència de parc públic per a fer front a les necessitats de vivenda social i assequible exigeixen de l’Estat la recuperació dels més de 60.000 milions d’euros que ens va costar -sense comptar l’amenaçant vergonya de la SAREB- una de les partides més grans de la qual va ser el deute impagat de més de 24.000 milions de Bankia. Ara és necessari reconstruïr el parc públic amb la responsabilitat social dels habitatges buits d’aquests bancs, entre els quals CaixaBank, entitat que amb més de 25.000 vivendes es constitueix com el segon propietari de l’Estat espanyol.
-Renovació immediata i obligatòria dels contractes de lloguer social d’habitatges que vinguin d’execucions de Bankia i Caixabank, tant els inclosos entre les 3.766 vivendes de Bankia en el Fons Social d’habitatges com les gestionades per Haya o Buildingcenter.
-Paralització de tots els desnonaments de famílies vulnerables, incloent-hi els recents que insten empreses com Gramina Homes o Coral Homes participada en un 20% per CaixaBank i en un 80% per Lone Star, i oferiment de contractes de lloguer social.
-Un pla de finançament que rescate persones i evite la pèrdua de més vivendes establint linies urgents de crèdits públics sense interesos, l’ampliació del codi de bones pràctiques, alternatives a més de de 35 mil famílies davant la finalització de la moratòria del 2024, etc…fins que es constitueixi la necesaria Banca Pública, oportunitat malbaratada pel Gobierno i que denunciem com una de les més grans estafes a la ciutadania, en disposar del 61% de les accions de Bankia, que podrien haver donat pas a la mateixa. No renunciem a aquest model estratègic per la seua demostrada solvència en la banca pública europea.
Per tot això, convoquem el proper divendres 14 de maig a partir de les 10h del matí a mobilitzacions de protesta en diferents ciutats de l’Estat espanyol amb l’objectiu de visibilitzar les nostres exigències.
A València ciutat ens veurem a les 10’00h davant les portes del Palau de Congressos, a l’Avinguda de les Corts Valencianes,60. Una hora més tard, Roda de Premsa quan s’inicie la Junta d’accionistes.

Espacio Publicitario

Deja un comentario