Espacio publicitario

González: “a Alcoi necessitem polítiques respectuoses amb les persones i això només s’aconsegueix amb justícia social”

Més transparència, ajustar el tribut al valor del que es té i penalitzar les pràctiques antisocials són les demandes de Guanyar cada any.

Guanyar Alcoi demana que es faça una revisió de l’Impost de Béns Immobles de la ciutat d’Alcoi perquè siga més just i transparent. És una demanda històrica de la formació municipalista que encara no ha estat escoltada per l’equip de Toni Francés. En aquest sentit les mesures que la plataforma reclama són les següents:

1- Actualització del valor cadastral de la ciutat que no es revisa des de l’any 2000 (sent preceptiu que es faça cada 10 anys). I adequar-lo a les condicions actuals dels barris i carrers on s’ubica l’immoble.

2- Fer un rebut de l’IBI transparent on conste tota la informació de l’impost que els veïns i veïnes abonem per a poder comprendre millor el sentit dels nostres impostos, poder comparar amb altres i si no s’està d’acord, poder consultar dubtes i fer reclamacions pertinents.

3- Fer una classificació dels immobles amb finalitat no residencial per tal de poder aplicar coeficients diferents segons les necessitats de la ciutat. Una demanda de Guanyar, que també van fer altres formacions.

4- Equiparar, almenys, el descompte en els impostos de les famílies monoparentals a les nombroses, perquè totes les famílies, siguen com siguen, han de tindre els mateixos drets.

5- Incrementar l’IBI als grans tenedors d’habitatges buits segons marca l’art. 15. Llei 2/2017, de 3 de febrer, de la Generalitat, per la funció social de l’habitatge de la Comunitat Valenciana (DOGV núm. 7976 de 09.02.2017).

En definitiva, com assenyala el regidor de la formació, Pablo González: “es tracta de mostrar respecte pels nostres veïns i veïnes i per la importància de pagar impostos en una societat democràtica i moderna. L’IBI ha de ser transparent i just, per no deixar cap resquici al dubte, la desconfiança ni malestar amb el sistema.”

Espacio Publicitario

Deja un comentario