Espacio publicitario

A la XXXIII Trobada Estatal celebrada recentment a Zumaia

La Xarxa d’Escoles UNESCO reconeix les “bones pràctiques” del CEIP Sant Vicent i de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi

*     Amb el projecte “Explorem el Nostre Entorn”, l’alumnat del col·legi Sant Vicent proposa actuacions per facilitar espais naturals més accessibles i inclusius.

*     A l’IES Andreu Sempere, l’ADA potencia la inclusió, impulsa el treball cooperatiu i promou l’aprenentatge actiu, des de la docència compartida.

*     A més, el grup de treball ‘Ciutadania Global i Cultura de Pau’ va reconèixer el projecte “Músiques de l’Holocaust”, també de l’Andreu Sempere.

Després de dos anys sense poder celebrar el congrés, la Xarxa d’Escoles Associades UNESCO d’Espanya s’ha reunit del 4 al 7 de juliol a Zumaia (Guipúscoa) en la XXXIII Trobada Estatal de la Xarxa d’Escoles Associades UNESCO. Amb el lema “Educació per a l’Agenda 2030. Transformar el nostre món per a un futur millor”, la trobada ha tingut com objectiu promoure espais i metodologies que faciliten avançar en l’educació per a l’Agenda 2030.

A  més, un altre objectiu de la reunió ha estat facilitar i potenciar bones practiques educatives, projectes i materials didàctics sobre l’Agenda 2030 destacant el reconeixement atorgat a dos projectes educatius de centres públics alcoians. En concret es tracta del projecte ADA (Aula Dinàmica d’Aprenentatge) de l’IES Andreu Sempere i del projecte “Explorem el Nostre Entorn”.

El projecte “Explorem el Nostre Entorn” sorgeix com a proposta de millora en un procés de participació de tota la comunitat escolar derivat de la necessitat de valorar i impulsar el patrimoni natural de la zona d’Alcoi per garantir la perspectiva inclusiva, accessible i sostenible.  El projecte analitza  i valora llocs del nostre entorn com El Molinar, La Sarga, la Font del Quinzet i Sant Antoni per proposar actuacions específiques per part de l’alumnat que faciliten espais patrimonials més accessibles i inclusius.

Per la seua banda, l’Aula Dinàmica d’Aprenentatge de l’IES Andreu Sempere, posada en marxa en el curs 2017-2018, és un projecte d’innovació educativa reconegut per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport relacionat amb el treball per àmbits a 1r i 2n d’ESO. ADA agrupa els continguts curriculars en dos àmbits (l’àmbit cientificotecnològic i l’àmbit sociolingüístic) mitjançant l’estratègia educativa de la docència compartida que millora la coordinació docent,  facilita la inclusió, impulsa el treball cooperatiu i promou l’aprenentatge actiu utilitzant diverses metodologies.

Finalment, la comissió d’avaluació de les comunicacions de la XXXIII Trobada també ha reconegut el projecte educatiu “Músiques de l’Holocaust” de l’IES Andreu Sempere que es va poder presentar a la sessió de treball del grup Ciutadania Global i Cultura de Pau.

Alcoi, a 8 de juliol de 2022

Informació de la trobada al centre Zumaiena

https://zumaiena.eus/2022/07/unesco-hezkuntza-kongresua-zumaienan/?lang=es

Espacio Publicitario

Deja un comentario