Espacio publicitario

L’acte forma part del cicle de conferències celebrades per tot el País Valencià que té per objectiu conscienciar la ciutadania per revertir la tendència a la reducció de l’ús de la llengua pròpia 

Aquest dijous, 16 de febrer, el Casal Jaume I d’Elx acollirà la xarrada «Valencià: emergència lingüística», organitzada per Plataforma per la Llengua i impartida pel prestigiós escriptor i filòsof Xavier Serra. La conferència es farà a les 19:30 h i serà presentada pel periodista i historiador Manuel Lillo, assessor editorial del setmanari El Temps i redactor del diari La Veu del País Valencià. 

Plataforma per la Llengua considera que el valencià es troba en una situació d’emergència lingüística, perquè segons les darreres enquestes fetes públiques pels governs dels territoris de parla catalana els parlants habituals de la nostra llengua només són el 32 %, un percentatge que s’ha reduït en els darrers anys. Malgrat tot, l’entitat també considera que encara som a temps de revertir la situació i fa una crida a activar-se amb la campanya “Activa’t per la llengua”.  

L’ONG del valencià considera que l’actitud de la ciutadania és cabdal i en els actes d’aquest cicle de conferències també ofereix eines per modificar certes actituds quotidianes que són nocives per la llengua amb la voluntat de reivindicar l’ús del valencià en el dia a dia. Entre aquestes accions: parlar en valencià siga quina siga la llengua de l’interlocutor, triar productes i serveis en valencià i presentar reclamacions o queixes si es vulneren els teus drets lingüístics. 

Fins ara, el cicle de xarrades de «Valencià: emergència lingüística» ja ha passat per Vinaròs, Nules, Gandia i la Vila Joiosa. 

Espacio Publicitario

Deja un comentario