Espacio publicitario

La Coordinadora de les plataformes en defensa de la llei de Dependència i CGT anuncien la presentació d’una denúncia penal davant la Fiscalia contra els responsables de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

La querella interposada per la Coordinadora i la Confederació General del Treball (CGT) part del fet d’haver-los sigut negat a les persones sol·licitants d’una residència el dret a conèixer el seu lloc en les llistes d’espera, i un presumpte frau en l’adjudicació de places.

El passat 8 de febrer la Coordinadora de les Plataformes en defensa de la llei de Dependència del País Valencià i el sindicat CGT van dirigir un escrit a la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, en el qual sol·licitaven que les llistes d’espera per a accedir a residències, centres de dia, ocupacionals i d’atenció precoç; siguen públiques.

L’exigència de totes dues organitzacions es basa en la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que reconeix la vulneració de les llistes d’espera, i condemna a la Conselleria d’Igualtat a indemnitzar a un afectat per “incomplir” la llista d’espera en un centre de dia.

En l’escrit de febrer dirigit a Aitana Mas se sol·licitava que, en execució d’aquesta sentència, la consellera ordenara la publicació de les llistes d’espera com a garantia de transparència en l’adjudicació de places, i se li advertia de la possibilitat de denunciar davant la Fiscalia, després de la confirmació per part del mateix TSJCV d’un cas de frau en el qual s’havia alterat l’ordre de la sol·licitud d’un afectat.

La consellera no ha respost a l’escrit tancant la possibilitat de mantindre una reunió per a posar de manifest la problemàtica que viuen els afectats i les seues famílies davant la incertesa de desconèixer l’estat de tramitació de les seues sol·licituds, el reconeixement del seu dret a una plaça pública i l’ordre en la llista d’espera.

CGT denuncia igualment la falta de recursos públics, tant materials com personals, que posa en perill l’atenció social de persones amb necessitats específiques que no estan sent ateses, i repercuteix en la precarietat de les condicions laborals del personal que presta serveis en aquests centres i en la qualitat del servei. Per això reclamen la immediata avaluació dels recursos necessaris i la dotació pressupostària adequada per a fer front a les necessitats d’aquests col·lectius.

La situació d’abandó dels afectats ha motivat que es convoque una concentració de protesta que tindrà lloc el dissabte 13 de maig, organitzada per l’AMPA del Centre d’Educació Especial Professor Sebastián Burgos i la Plataforma Defensa TEA (Trastorn d’Espectre Autista) als Jardins de Vivers de València, en la qual es recolliran signatures de suport a la presentació de la denúncia penal contra el presumpte frau en l’adjudicació dels recursos públics i la falta de transparència en la gestió de les sol·licituds.

Espacio Publicitario

Deja un comentario