Espacio publicitario

Sergi Rodríguez: «Necessitem millorar l’accés a l’habitatge; és urgent atendre a la necessitat de tantes persones de tractament psicològic, i és primordial invertir en l’economia del present i del futur»

La situació educativa actual està creant enormes desigualtats que marcaran el futur dels nostres joves i de la nostra ciutat.

L’Ajuntament d’Alcoi ha generat este darrer any un superàvit d’1,8 milions d’euros. Si bé este superàvit s’ha aconseguit a base de no executar una part considerable del pressupost i, també, amb la generació de deute amb la contractació de préstecs, el candidat de Guanyar Alcoi, Sergi Rodríguez, proposa que estos 1,8 milions s’utilitzen en qüestions de gran urgència per a la ciutat com són l’accés a l’habitatge, la salut mental i la dinamització econòmica.

Rodríguez proposa que “dels 1,8 milions d’euros superàvit, un milió d’euros s’invertisquen en dinamització econòmica i innovació tecnològica i industrial”, i segueix “i apostem també per dedicar 600.000 euros per a construir habitatge públic i municipal i per facilitar l’accés a un lloguer accessible per a la gent jove. Així com dos-cents mil euros volem dedicar-los a un pla de xoc per la salut mental, perquè cap persona que ho necessite es quede sense poder rebre tractament psicològic”.

• PLA INNOVA: es tracta d’un pla d’inversió d’un milió d’euros en dinamització econòmica i en innovació industrial i tecnològica destinada a finançar decididament la formació industrial a través de la UPV i dels centres de formació professional, aportant recursos; també una aposta decidida per la creació d’una Agència d’Inversió Local a través de la qual, amb capital públic i privat, finançar iniciatives empresarials de gran valor afegit; la inversió abastaria un estudi per valorar la viabilitat de la instal·lació d’empreses d’alta tecnologia no contaminants dintre de la ciutat, en la zona de l’Eixample, especialment en el carrer Enginyer Vilaplana; així com incentius per a la transformació digital i la transició cap al desenvolupament sostenible a PIME.

• PLA D’ACTUACIÓ URGENT EN SALUT MENTAL (PAUS): és més que necessària facilitar l’accés a tractaments de salut mental per part de la població que ho necessita. Actualment, moltíssima gent es queda fora de teràpies o de tractaments psicològics perquè la sanitat pública no dona a bast i no poden pagar un tractament privat. Des de Guanyar Alcoi es proposa invertir dos-cents mil euros en facilitar l’accés a tractaments psicològics a les persones que ho necessiten a través de bons i/o contractació directa de professionals.

• PROGRAMA VIU: Es tracta d’un programa sobre vivenda independent i universal, que compta amb tres eixos: (1) la construcció d’habitatge municipal en solars buits o en desús, especialment del centre històric; (2) el lloguer i venda d’eixos habitatges a preus assequibles i segons el nivell adquisitiu; (3) un programa de lloguer segur perquè els xicotets arrendadors lloguen els seus habitatges a l’Ajuntament d’Alcoi qui es farà càrrec de la gestió del lloguer, de la recerca d’inquilins i d’un segur de pagament. Els arrendadors es beneficiaran de bonificacions en el pagament de l’IBI o altres taxes.

“Tenim intenció que només xafar l’Ajuntament ens posem a treballar en estes tres qüestions de forma urgent: necessitem millorar l’accés a l’habitatge; és urgent donar resposta a la necessitat de tantes persones de tractament psicològic; i és primordial invertir en l’economia del present i del futur de la mà de la UPV i la formació professional”, remarca el candidat.

“En estos tres aspectes el Govern de Toni Francés s’ha mantingut absolutament indiferent i molt tènue, per això creiem que s’han de canviar les prioritats. Nosaltres proposem redactar estos tres plans durant els cent primers dies de govern i poder desenvolupar-los durant la legislatura”, conclou el candidat.

Espacio Publicitario

Deja un comentario