Espacio publicitario

Corria l’any de 1975 quan el 27 de setembre, a l’alba, la dictadura assassinava, després d’una farsa de consells de guerra sumaríssims sense cap prova ni garanties processals, a 5 joves antifeixistes: José Humberto Baena Alonso, José Luis Sánchez Bravo, Ramón García Sanz, Juan Paredes Manot ( Txiki) i Ángel Otaegui, els últims afusellaments de la dictadura; la qual va entrar a sang i foc i va morir en el llit d’igual manera.

Aquella salvatge repressió va ser una arma sistèmica i sistemàtica per a mantindre’s en el poder, esclafant tot tipus d’oposició.

És per això, que d’acordamb el Dret Internacional Humanitari i totes les valoracions i recomanacions de Nacions Unides, aquests crims i tortures generalitzats constitueixen Crims de Lesa Humanitat. Delictes que no prescriuen i que han de ser judicialitzats per a condemnar i establir la veritat jurídica de l’ocorregut i poder tancar les ferides, que des de fa més de 80 anys romanen obertes.

Hui, 48 anys després retrem de nou homenatge i memòria a aquests 5 joves i continuem reclamant per a ells i per a totes les víctimes del franquisme: Justícia. La justícia per a tots i totes les víctimes que lluitarem contra la dictadura, per les Llibertats Democràtiques i els valors republicans, continua sent la gran assignatura pendent, perquè l’actual Llei de Memòria Democràtica de 19 d’octubre de 2022 continua sense donar-li solució.

Però ja és hora, encara que tardana, de trencar el mur de la Impunitat. Memòria és Justícia o no és.

En aquest sentit, el passat 15 de setembre s’han obert diligències en el jutjat núm. 50 de Madrid arran de la querella presentada pel nostre company Julio Pacheco per les tortures que va patir en 1975. Això constitueix un primer pas important en el camí de la Justícia en Memòria i esperem que s’arribe fins a la celebració de judici.

Hui dia, i malgrat tots els avanços que hem conquistat en les dues legislatures anteriors amb governs del Botànic, encara ens queda molt camí per recórrer i les nostres reivindicacions pendents i els nostres drets es veuen greument amenaçats pel nou govern de la Generalitat amb una coalició neoliberal i neofeixista. Perquè cap dret està garantit, cridem ben alt: !Ni un pas enrere!.

Són tres les reivindicacions concretes que reclamem en aquesta Concentració del 27 de setembre: Justícia víctimes franquisme JA, amb la necessària derogació de la Llei d’Amnistia 46/1977 contrària al Dret Internacional. Exhumació 421 víctimes JA, a Castelló, València i Alacant, pendents d’inici des de la seua adjudicació pública per l’últim govern del Botànic II, així com amb les subvencions concedides. Llei Bebés robats JA, presentada per segona vegada en el Congrés dels Diputats i pendent des del 6 març de 2020; perquè durant dècades, i fins a etapes molt pròximes, a Espanya s’ha produït, emparada en la impunitat, una de les majors atrocitats que ha viscut el nostre país. Un nombre immens de xiquets van ser sostrets en presons, clíniques i maternitats, i les seues famílies biològiques segueixen sense saber el seu parador hui dia. I aquest clam també és Memòria Democràtica.

La memòria, que és justícia i reparació, només pot entendre’s en el marc dels Drets Humans, és a dir, en el marc comú de la lluita per acabar amb la violència de gènere i la igualtat plena; en el respecte a la diversitat sexual; en el dret a la nostra llengua i cultura; a la llibertat d’expressió i manifestació; a la migració, perquè cap ésser humà és il·legal; a un medi ambient sa i sostenible que frene el canvi climàtic; pel dret a una sanitat, educació, pensions i serveis socials públics i de qualitat; pel dret a un habitatge digne; pels drets laborals i sindicals de tota persona treballadora…

Reivindicacions que plasmem en un Decàleg i que vam llançar tots units en la gran manifestació del 20 de juliol. Des d’ací plantegem a totes les organitzacions socials i polítiques el continuar avançant en la lluita unitària per tots els nostres drets.

Per tot això, cridem a participar solidàriament en la Concentració unitària del 27 de setembre a les 19 hores en la plaça de la Verge de València.

27 setembre justícia víctimes franquisme!

Exhumació pendent 421 víctimes JA!

Llei Bebés robats JA!

Pels drets de totes, ni un pas enrere!

Coordinadora d’Associacions Memòria Democràtica País Valencià. CAMDE-PV.

ORGANITZACIONS ADHERIDES AL MANIFEST

• ACCIÓ CIUTADA CONTRA LA IMPUNITAT DEL FRANQUISME
• ALIANÇA PER L’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA VALÈNCIA
• ARCHIVO GUERRA Y EXILIO-AGE
• ASSOCIACIÓ AMICS DE LA FUE
• ARTISTES VISUALS VALÈNCIA, ALACANT I CASTELLÓ
• ASOC. INTERCULTURAL CANDOMBE
• ASOC. VALENCIANA AMISTAD CUBA “JOSÉ MARTÍ”
• ASSOCIACIÓ CULTURAL INSTITUT OBRER
• ATENEO CULTURAL “DOLORES IBARRURI” ALDAIA
• ATENEU REPUBLICÀ DE PATERNA
• AVA BEBÉS ROBADOS ALACANT
• C.N.T. VALÈNCIA I CASTELLÓ
• COMISIÓN ESPAÑOLA AYUDA RFEFUGIADO-CEARPV
• COMISIONS OBRERES P. V.
• COMPROMÍS
• DECIDIM
• ESQUERRA UNIDA PAÍS VALENCIÀ
• GUADASSUAR PER LA REPÚBLICA
• IAIOFLAUTAS VALÈNCIA
• INTERSINDICAL VALENCIANA
• IZQUIERDA REPUBLICANA P. V.
• JOVES ESQUERRA UNIDA P. V.
• mÉS ALGEMESÍ
• PARTIT COMUNISTA D’ESPANYA (m-l)
• PARTIT COMUNISTA P. V.
• PARTIT COMUNISTA DELS POBLES D’ESPANYA
• PERIFÈRIES
• PLATAFORMA 14 ABRIL III REPÚBLICA
• PLATAFORMA ASOCIACIONS FAMILIARS FOSSES PATERNA
• PLATAFORMA MOVILÍZATE
• PLATAFORMA DEL PAÍS VALENCIÀ PER UN TREN PÚBLIC, SOCIAL I SOSTENIBLE
• PODEM PATERNA
• REPUBLICANS DE ROCAFORT
• SODEPAU-PV
• UNIÓ 3o REPÚBLICA
• UNIÓ POBLES SOLIDARIS
• VALÈNCIA LAICA

ENTITATS ESTATAL QUE DONEN SUPORT

• AFEMEVA EXTREMADURA
• ASOCIACIÓN MESA MEMORIA HISTÓRICA LA LATINA-MADRID.
• ASSOCIACIÓ MEMÒRIA DE MALLORCA
• ASSOCIACIÓ MEMÒRIA HISTÒRICA BAIX LLOBREGAT

• ASSOCIACIÓ PRO-MEMÒRIA INMOLATS PER LA LLIBERTAT A CATALUNYA
• FAMILIARES EN DEFENSA DE SAN RAFAEL MÁLAGA.
• FAMILIARES MARINOS VÍCTIMAS FRANQUISMO FERROL
• LA COMUNA. ASOC.PRESOS Y REPRESALIADOS DICTADURA FRANQUISTA
• OROITUZ PORTUGALETE ELKARTEA
• TODOS LOS NIÑOS ROBADOS SON TAMBIÉN MIS NIÑOS

Espacio Publicitario

Deja un comentario