Espacio publicitario

Paterna, 22 de setembre. Preparen les maletes!

L’Ajuntament de Paterna té un pla emocionant per a novembre: dur a 600 residents majors de Paterna a un creuer pel Mediterrani. Aquest viatge únic es divideix en dos grups de 300 persones cadascun i promet 8 dies i 7 nits de diversió amb pensió completa, amb parades a Roma i sortides des de València o Barcelona.

El procés de licitació ja està en marxa, amb els sobres de les ofertes que s’obriran el 25 de setembre. El pressupost assignat per a aquests viatges és de 759.897,60 euros, segons consta a l’expedient municipal número 172/2023/78 NOU.

No obstant això, la Federació d’Associacions Veïnals de Paterna (FAVEPA) exigeix que aquest creuer siga una oportunitat real per a tots els majors del municipi. Exigeixen informació completa, transparència i equitat en el procés de selecció de beneficiaris. Si les sol·licituds superen les 600 places disponibles, FAVEPA insisteix que es realitze un sorteig imparcial en lloc del mètode de «qui arriba primer».

Això garantirà que tots els residents majors tinguen igualtat d’oportunitats, eliminant la repetició de participants habituals en els viatges municipals, com els viatges a Madrid per a musicals i esdeveniments culturals, segons denuncien alguns veïns davant la federació.

Aquest creuer ha de ser una experiència inclusiva per als majors de Paterna, i la iniciativa de FAVEPA per a garantir una distribució justa de les places és un pas crucial cap a l’equitat i la igualtat a la comunitat.

Per a això, cal habilitar un període d’inscripció de 10 a 15 dies. Isabelo Juárez, president de FAVEPA, va afirmar: «Espero que aquest viatge siga un regal d’oci i cultura per als nostres majors, sempre sota el principi de transparència en la selecció de beneficiaris. La transparència i la publicitat en aquest procés són essencials per a assegurar que tots tinguen l’oportunitat de sumar-se a aquesta aventura finançada amb fons públics de l’Ajuntament de Paterna».

Tot i les necessitats apressants en el municipi, els líders locals han prioritzat reconéixer l’immens esforç dels nostres majors al llarg de les seues vides a través d’aquests creuers. És imperatiu garantir que fins i tot aquells amb menys recursos tinguen accés a experiències enriquidores des d’una perspectiva cultural i d’oci.

Aquest enfocament reflecteix un compromís real amb l’equitat i la inclusió social, mentre se celebra la contribució inestimable dels nostres jubilats a la comunitat.

Espacio Publicitario

Deja un comentario