Espacio publicitario

Des de la plataforma ciutadana creunecessari que des de l’Ajuntament es recolze i promocione la creació de comunitats de consum energètic, que ajuden a fer queAlcoitransicione cap a un sistema energètic sense emissions de CO₂

Les comunitats energètiques contribueixen a la implantació de les energies renovables a més d’abaixar els preus de la llum i ajudar amb la lluita de la pobresa energètica. Constitueixen una alternativa de consum sostenible i col·lectiva davant les macroplantes fotovoltaiques.

Segons el Decret de Llei 23/2020, del 23 de juny, defineix les comunitats energètiques com ‘entitats jurídiques basades en la participació oberta i voluntària, autònomes i efectivament controlades pels socis o membres, els quals són persones físiques, pimes o autoritats locals, inclosos els municipis, i sent la finalitat primordial proporcionar beneficis mediambientals, econòmics o socials als seus socis o membres, o zones locals on operen, en lloc de guanys financers’.


Aquestes comunitats energètiques poden produir, consumir, emmagatzemar, compartir o fins i tot vendre l’energia sobrant que produeixen, sempre que els beneficis econòmics revertisquen en la millora de la comunitat.


Des de Guanyar Alcoi creuen que «les comunitats energètiques contribueixen a la implantació de les energies renovables. En contra de les grans instal·lacionsdemacroplantes que es desenvolupena esquenes de la ciutadania i que es projecten en paratges naturals, destruint així un dels nostresbénsque cal protegir. A més, constitueixen una alternativa de consum col·lectiva per a desenvolupar energies netes, contribueixen a abaixar els preus de la llum i ajuden amb la lluita de la pobresa energètica. L’objectiu ha de ser buscar que els recursos naturals s’aprofiten en benefici comú de la ciutadania i que no només siguen les grans empresesles que traguen profit.» argumenta el regidor Sergi Rodríguez.


El desenvolupament de l’economia local es veu beneficiat amb la potenciació de la comunitat energètica local i els beneficis repercuteixen directament sobre la comunitat i el municipi, per aquest motiu «és necessari que Alcoi estiga preparat com més prompte millorper a poder estimular el desenvolupament d’estescomunitats energètiques i aprofitar les ajudes dels fons europeus. És molt important que des de l’ajuntament es proporcione assessorament a les comunitats i associacions de veïns per a estimular el desenvolupamentd’estes comunitats d’autoconsum.» conclou Rodríguez.

Sergi Rodríguez: «L’objectiu ha de ser buscar que els recursos naturals s’aprofiten en benefici comú de la ciutadania i que no només siguen les grans empresesles que traguen profit.»

Espacio Publicitario

Deja un comentario