Inicio L'ALCOIÀ Alcoi La mala gestió del govern d’Alcoi en la ‘peatonalització’ dona la raó...

La mala gestió del govern d’Alcoi en la ‘peatonalització’ dona la raó a Guanyar Alcoi i provoca pèrdues de temps i recursos públics

0
41

Sergi Rodríguez: «Mentre en la resta d’Europa duen a terme polítiques de conversió de zones per als vianants ací, per culpa de la mala gestió del govern anem cap enrere»

Amb la desaparició de les zones de vianants del Centre des de Guanyar Alcoi es vol recordar que l’arrogància del govern de Toni Francés ens ha fet malbaratar hores de feina de treballadors públics i un retard en el benestar de la ciutadania.

A més reivindica que les últimes declaracions del govern no fan sinó donar-li la raó a la plataforma municipalista d’allò que porta dient fa temps, que la participació del veïnat era insuficient, que no hi havia estudis i dades suficients per a prendre decisions i que les pacificacions del trànsit s’han de portar a terme no només a zones puntuals sinó planificant la ciutat en el seu conjunt.

La plataforma ciutadana Guanyar Alcoi ha rebut amb sorpresa les últimes declaracions del govern de Toni Francés, en boca de Jordi Martínez, desestimant recórrer la sentència judicial, que declara nul·la l’ordenança de ‘peatonalització’ i fent un canvi de postura a l’anunciat fa unes setmanes. Des de Guanyar Alcoi també han vist refermades les seues postures respecte al procés de ‘peatonalització’ i és que tal com diu el portaveu de la plataforma ciutadana, Sergi Rodríguez aquestes declaracions del govern «han evidenciat allò que portem dient i advertint de fa temps, la postura d’ara del govern només fa que donar-nos la raó a Guanyar Alcoi deixant clar que la participació ha sigut insuficient, que no s’ha debatut el suficient amb la ciutadania i, per un altre costat, que reduir l’ús del cotxe i ampliar espais per als vianants no ha de ser només un assumpte del Centre o d’una zona concreta sinó un projecte global de ciutat.»

Guanyar Alcoi es lamenta del retard que patirem en l’aplicació de mesures que beneficien a la majoria de la població i en el balafiament de recursos públics per la gestió deficients del govern. Sergi Rodríguez afirma que «mentre en la resta d’Europa avança cap a un model de ciutat sostenible i amable per a les persones ací, per culpa de la mala gestió del govern, tornem a la casella d’eixida. Per una altra banda, s’han malbarat recursos públics i hores de treballs dels tècnics de l’Ajuntament sense aconseguir l’objectiu i haver de començar de nou.» planteja Sergi Rodríguez.

Des de Guanyar Alcoi volen reafirmar-se en que cal treballar per buscar més fórmules per a la pacificació dels nostres barris i la conversió de zones per a vianants que no siguen només moure el tràfic d’un carrer a altre ja que, «no es tracta només de tancar uns quants carrers al trànsit, es tracta d’apostar realment per polítiques de pacificació del trànsit, d’apostar fermament pel transport públic i deixar de fer aparcaments per a atraure trànsit i desincentivar l’ús dels cotxes per a moure’s per dins de la ciutat quan no siga necessarii és tracta també, de fer vertaders processos participatius i escoltar la ciutadania. Els veïnes i veïns d’Alcoi es queixen perquè no se’ls té en compte en els canvis de la ciutat que els afecten.» assegura Rodríguez.

El govern de Toni Francés afirma ara que no vol enfrontaments amb la ciutadania, que s’elaborarà un estudi en profunditat, que volen escoltar la societat i treballar pel que ens uneix a tots i que amb la judicialització d’este assumpte perdem tots com a societat. Des de Guanyar Alcoi manifesten que «això és el que s’hauria d’haver fet des d’un principi i no haver actuat d’una manera tan arrogant. Ara se’ns diu que este govern vol actuar amb humilitat i fent un exercici d’escolta. Esperem que això no siga simplement una declaració d’intencions i que realment siga la forma de fer a partir d’ara perquè qui s’ha enfrontat amb la ciutadania, qui no ha fet els estudis detallats i qui no ha escoltat al veïnat provocant la judicialització i que perdem tots com a societat és el mateix govern de Toni Francés. Quan es plantegen assumptes com este cal explicar els projectes, què, com i quan van a fer-se, però sobretot perquè es fan i quins objectius es busquen. S’han explicat a la ciutadania els beneficis de la ‘peatonalització? Se’ls ha explicat perquè es fa? En definitiva, hi ha que ‘peatonalitzar’ però també s’ha de pensar en els residents que hi viuen per no perjudicar-los.» conclou Sergi Rodríguez.

Sergi Rodríguez Peatonalizació

SIN COMENTARIOS

Deja un comentario

RTVP & Tu Portavoz

Síguenos en nuestro canal de Telegram

Únete al Canal
CERRAR