Espacio publicitario

A proposta de Compromís, la moció va ser consensuada entre representants d’aquesta organització, de BDS País Valencià, de la Comunitat Palestina de València i d’al-Yudur. Compromís i PSPV-PSOE han votat a favor, mentre que PP i Vox han votat en contra (i per tant, la moció no ha estat aprovada) amb una intervenció repugnant de Vox defensant l’actuació israeliana.

Entre les peticions de la moció figurava:

«En compliment de resolucions de l’Assemblea General de les Nacions Unides com la 56/83 de 2001, sobre la responsabilitat dels Estats respecte a no assistir a altres Estats que estan cometent fets il·lícits internacionalment com els crims de lesa humanitat:

-Utilitzar tots els recursos institucionals i polítics possibles per aturar el genocidi contra la població palestina

-La fi del comerç d’armes amb el règim d’apartheid israelià. El marc jurídic estatal té dues normes que avalen la posició per a l’embargament d’armes. A més, hi ha antecedents en el marc internacional com per exemple l’embargament al règim d’apartheid de Sud-àfrica que va contribuir activament al seu desmantellament. En el cas d’Israel, l’estat espanyol va suspendre amb el Partit Popular la venda d’armes a l’estat israelià en agost del 2014. Recuperar la jurisdicció universal amb l’objectiu de trencar els 75 anys d’impunitat de crims contra la humanitat israelians i iniciar els procediments oportuns per dur a terme als responsables d’aquests crims al Tribunal Penal Internacional.

-Instar a les institucions i als representants de la Unió Europea a suspendre l’Acord d’Associació UE-Israel. Exigir al govern d´Israel el compliment de les resolucions de Nacions Unides adoptades sobre el conflicte palestí, la retirada dels territoris ocupats (Resolució 242 del Consell de Seguretat), la fi de l’expansió dels assentaments il·legals (Resolució 2334 del Consell de Seguretat), la fi de l’apartheid (crim de lesa humanitat segons l’Estatut de Roma del Tribunal Penal Internacional) i el dret al retorn de la població palestina refugiada (Resolució 194 de l’Assemblea General).

-Derogació de la Llei Mordassa i fi del racisme institucional. En un context de retrocés europeu en el dret a la llibertat d’expressió, les manifestacions de solidaritat amb el poble palestí que exigeixen als governs el compliment dels Drets Humans estan sent criminalitzades i penalitzades per lleis autoritàries com la Llei Mordassa. Exigim la seua derogació per garantir l’exercici democràtic de la llibertat d’expressió. Ens hem d’oposar a tot tipus de racisme, incloent-hi el racisme sionista, el racisme judeòfob i el racisme islamòfob, en aquest darrer cas un fenomen que no deixa de créixer a Europa de la mà de l’extrema dreta. En aquesta línia, demanem la fi del racisme institucional.»

Espacio Publicitario

Deja un comentario