Espacio publicitario

Docents per Palestina

Les treballadores i treballadors de l’ensenyament ací presents ens solidaritzem amb el poble palestí contra el genocidi que està duent a terme Israel.

La recrudescència de l’ofensiva d’Israel sobre Palestina des del 7 d’octubre s’ha cobrat la vida de milers d’innocents. Ja són més d’11.000 palestins assassinats, dels quals més de 4.000 eren xiquets i xiquetes. Israel ataca hospitals, combois d’ambulàncies, escoles i edificis on es refugia la població civil. Així mateix, també talla subministraments i aniquila la població palestina que s’oposa a l’ocupació. Israel deixa clar que vol cometre no sols una matança sinó una neteja ètnica, similar a la de 1948. Estan destruint totes les infraestructures educatives i convertint la Franja de Gaza, que ja era una presó a cel obert amb el 40% de la població menor de 15 anys, en un vertader camp d’extermini per a aniquilar a la població palestina i el seu futur.

Res no justifica els crims de guerra i de lesa humanitat que l’Estat d’Israel duu a terme contra la població palestina de manera permanent des de l’inici de l’ocupació en 1948. A més, cal dir que aquestos atacs no són una resposta ni el dret a cap defensa. Les resolucions de la mateixa ONU (la 181, la 194, la 242 o la 446…), contra les quals Israel ha estat actuant impunement ho deixen ben clar. El genocidi que Israel duu a terme contra el poble palestí no podria tindre lloc sense la complicitat dels Estats Units i la UE, inclòs l’Estat Espanyol. El Govern ven i compra armes per xifres milionàries a Israel i manté tropes en el sud del Líban, a més d’haver enviat una fragata d’escorta. Exigim que es trenquen tots els acords diplomàtics, militars i comercials que es mantenen amb Israel i que s’imposen sancions a eixe Estat per actuar contra les resolucions de l’ONU.

Les i els treballadors de l’educació ens solidaritzem amb el poble palestí. Tenim l’obligació, dins dels preceptes que marquen la nostra labor educativa, que siguen conegudes les vulneracions sistemàtiques de Drets Humans i cal generar reflexió sobre això. Segons la mateixa LOMLOE “L’educació per al desenvolupament sostenible i per a la ciutadania mundial inclou l’educació per a la pau i els drets humans, la comprensió internacional i l’educació intercultural, (…) de manera que l’alumnat conega quines conseqüències tenen les nostres accions diàries en el planeta i generar, per consegüent, empatia cap al seu entorn natural i social.”

Com a treballadors i persones conscients, volem mostrar la nostra solidaritat amb les víctimes d’aquesta barbàrie i fem costat als estudiants que han protestat per aquesta mateixa raó. Per això, aprofitem per a cridar a la mobilització que es realitzarà el 29 de novembre, en el Dia Internacional de solidaritat amb el poble palestí, data del començament de la Nakba en 1947, que suposa que, des de fa 76 anys, milions de palestins no han pogut tornar a les seues llars i milers han sigut assassinats.

Solidaritat amb el poble palestí! Que s’acabe la massacre! No callarem davant del genocidi!

Espacio Publicitario

Deja un comentario