Espacio publicitario

L’Espai Àgora d’Alcoi acull aquesta jornada el pròxim dia 27 de novembre, a càrrec de l’historiador Vicent Gabarda

El Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina continua amb la tasca de divulgació per a la qual va ser creada aquesta entitat. Amb una programació constant, aquest mes de novembre es tanca amb la xarrada ‘Cercant la memòria en el record. 38 anys entre xifres, dades i fosses’, un acte que se celebrarà el pròxim 27 de novembre en l’Espai Àgora d’Alcoi a les 19 hores, a càrrec de l’historiador Vicent Gabarda i presentat pel periodista Javier Segura.

Vicent Gabarda (Paterna, 1959) és Doctor en Geografia i Història Secció Història; i Professor Associat Departament Història Moderna i Contemporània en la Universitat de València. La seua tasca com a investigador de la repressió es va iniciar l’any 1985, moment a partir del qual es van succeïr els projectes aprovats pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i per la Institució Valenciana d’Estudis i Investigació (Generalitat de València – Diputació Provincial).

Així mateix, la trajectòria de Vicent Gabarda es pot consultar a través d’una sèrie de publicacions com ara el suplement de la revista El Temps, sobre els afussellats a Paterna (1986), i que va permetre a moltes famílies saber sobre les restes dels seus familiars, i llibres com La repressió franquista al País Valencià (1938-1956), El cost humà de la repressió al País Valencià (1936-1956) o Violencia, conceptualitzación, memoria, represión, estudios, monumentalización, exhumaciones. València 1936-2020, entre d’altres, i als quals s’hi sumen publicacions i projectes acadèmics.

Espacio Publicitario

Deja un comentario