Espacio publicitario

L’ultradretà Milei, juntament amb la defensora del genocidi Victoria Villarruel, han guanyat el balotatge i seran nou govern. Es confirma així, lamentablement, el triomf d’una fórmula d’extrema dreta, tremendament perillosa, que reivindica el genocidi i es proposa implementar un pla motoserra contra el poble treballador, les dones i dissidències, i la joventut.

És tan gran el desastre que va provocar el govern peronista d’Unió per la Pàtria encapçalat per Alberto Fernández, Cristina Kirchner i el candidat Sergio Massa, que ha fet que l’afartament popular es canalitzi equivocadament cap a una variant d’ultradreta, possibilitant que un nou personatge tipus Bolsonaro arribi al poder.

S’ha produït un vot contra un govern que en aquests quatre anys ens va enfonsar en una inflació del 140%, un descomunal robatori salarial i de les jubilacions, portant-nos a la pobresa extrema, de la mà del pacte segellat amb l’FMI, mentre els grans empresaris, bancs, multinacionals i usurers internacionals han acumulat grans fortunes. Un major ajustament que ha comptat amb la repudiable complicitat de la CGT, les CTA i el conjunt de la traïdora burocràcia sindical.

A això cal sumar-hi, com a brou de cultiu del sorgiment i triomf de Milei, la responsabilitat de tots els governs patronals anteriors, fent que lamentablement, com ja s’havia manifestat a les PAS, amplis sectors de la classe treballadora i populars, de manera equivocada, ja havien votat Milei creient equivocadament que podria ser una sortida. Però Milei i Villarruel es van encarregar de demostrar que defensen la dictadura, el govern menemista dels anys 90 que ens va portar a un altre desastre i quatre anys després del Macrisme. El mateix Milei que postula com a model l’imperialisme nord- americà dels Estats Units, que ens sotmet i explota, i l’estat sionista d’Israel, que provoca un veritable genocidi contra el poble palestí.

Després de les PASO, milions han votat a les eleccions generals i després a la segona volta contra Milei, per Massa amb el nas tapat (que hem acompanyat des d’Esquerra Socialista al balotatge), però va acabar prevalent el repudi al govern.

Ara s’obre un nou capítol al país. Des d’Esquerra Socialista, integrant del Front d’Esquerra Unitat (FIT-Unitat) —que vàrem fer una crida a votar contra Milei amb un vot crític a Massa, sense donar-li cap suport polític—, convoquem les i els treballadors, les organitzacions socials i de desocupats combatives, el moviment estudiantil, al moviment de dones que va aconseguir als carrers l’avortament legal i a la joventut, a enfrontar en unitat l’ajust més gran, saqueig i sotmetiment que postulen Milei i Villarruel. A defensar el salari i les jubilacions, la salut i l’educació públiques, a enfrontar les privatitzacions i acomiadaments i totes les mesures aberrants que han anunciat. A lluitar per trencar amb l’FMI i deixar de pagar el deute d’usurer, com a única sortida per al poble treballador, com ho hem sostingut en tot aquest any electoral i en les lluites des del Front d’Esquerra-Unitat (FIT-U). També fem una crida a defensar les llibertats democràtiques, el dret a la protesta i els possibles anuncis a favor dels genocides, juntament amb la Trobada Memòria Veritat i Justícia, com ho vam fer en tots aquests anys lluitant contra la criminalització de la protesta i la impunitat d’ahir i avui.

Esquerra Socialista convoca a enfortir l’única alternativa política que va enfrontar tots els governs, com ho és el Front d’Esquerra-Unitat, per enfrontar al costat del poble treballador, al sindicalisme combatiu i a l’esquerra les mesures antiobreres i antipopulars que preparen Milei i Villarruel, lluitant per una sortida de fons per al poble treballador.

Esquerra Socialista al FIT-Unitat Argentina

Espacio Publicitario

Deja un comentario