Inicio L'ALCOIÀ Alcoi MANIFEST DE SOLIDARITAT AMB EL POBLE PALESTÍ

MANIFEST DE SOLIDARITAT AMB EL POBLE PALESTÍ

0
53

Assistim impotents al genocidi que l’Estat sionista d’Israel està cometent sobre el poble palestí.

El món sencer és testimoni del terrorisme d’Estat exercit per Israel sense que les seues institucions actuen enèrgicament per aturar la barbàrie. Estan aniquilant al poble palestí per usurpar-li les seues terres justificant aquestes accions expansives i criminals amb l’excusa d’eliminar un grup terrorista que ells mateixos han fomentat.

La situació a la qual l’Estat d’Israel ha sotmés durant 75 anys al poble palestí ocupant el seu territori, desallotjant a milers de famílies de les seues cases, desplaçant a milions de palestins i palestines a altres països, reduint progressivament la terra Palestina a zones aïllades que s’han convertit en presons per a tota la població palestina que hi viu.

Són moltíssimes les accions bèl·liques dels sionistes contra el poble palestí al llarg de la història, són moltíssima gent indefensa torturada, empresonada, deportada, exiliada i assassinada.

Tot un Estat militaritzat, amb un exèrcit dels més potents del món i amb uns serveis de seguretat especialment preparats, contra un poble sense Estat, sense capacitat de resposta, completament indefens i amb una situació de misèria extrema. En este cas, Israel és el Goliat i Palestina el David. Sota esta situació, què pot fer el poble palestí? A què pot dur la seua impotència, desesperació i ràbia, la seua necessitat de sobreviure i d’exercir la legítima autodefensa?

Condemnem la violència i el terrorisme vinga d’on vinga, però sabem diferenciar, que mai justificar, els orígens d’uns fets i dels altres, i a qui li interessa mantindre aquest tipus d’accions inhumanes.

No podem ser equidistants davant tanta injustícia. Estem clarament i decididament amb el poble palestí i condemnem sense fissures a l’Estat terrorista d’Israel. Condemna que fem extensiva a aquells països i institucions que donen suport a Israel o que miren cap a un altre costat davant la massacre que està exercint-se al poble palestí. Ja no ens quedem més llàgrimes per vessar davant tanta sang, tantes vides segades, tanta mort innocent. Palestina està sent exterminada i els governs mundials ho estan permetent.

El 29 de novembre de 1947 es va aprovar a l’Organització de les Nacions Unides (ONU) un Estat jueu i un Estat palestí, mitjançant la Resolució 181. El 2 de desembre de 1977 l’Assemblea General de les Nacions Unides en la Resolució 32/40 va demanar que s’observara anualment el 29 de novembre com a Dia Internacional de Solidaritat amb el Poble Palestí.

Cada any, en esta data, es recorda que la qüestió de Palestina està sense resoldre i que els palestins encara no han fet valdre el dret a l’autodeterminació sense ingerència externa i el dret a la independència i la sobirania nacional, a més del dret de tornar a les seues llars i que se’ls restituïsquen els seus béns.

Fa més d’un mes de l’escalada de violència d’Israel contra tot el poble palestí. Israel ha declarat una guerra contra el poble palestí, no només a la Franja de Gaza, a Cisjordània, a Jerusalem i a la Palestina del 48, sinó també contra totes les persones palestines que viuen a la diàspora.

En l’actualitat, ja hi ha més d’1 milió i mig de persones palestines que s’han vist obligades a abandonar la seua casa.

Les fotografies que ens arriben de famílies senceres caminant cap al sud de la Franja de Gaza, on també són bombardejades per Israel, ens evoquen l’any 1948, quan es va produir la Nakba (catàstrofe en àrab), quan més del 75% de la població palestina va ser expulsada de la seua terra, convertint-se en refugiada en zones com la Franja de Gaza.

La Nakba va ser la neteja ètnica que l’any 1948 va perpetrar Israel i el seu projecte sionista contra la població indígena palestina, una neteja ètnica que continua perpetrant hui mateixa. Els horrors són innumerables i es fa impossible descriure’ls tots en un manifest. Les persones palestines ens diuen que ara és el moment d’actuar, que ara és el moment d’aturar este genocidi.

Quantes bombes més han de llançar sobre la Franja de Gaza? Quantes persones més han de morir perquè s’actue i s’ature el genocidi? Amb tota la intenció, Israel està bombardejant escoles, centres de culte, hospitals, ambulàncies, universitats. I ho fa i ho retransmet en directe a les nostres televisions. Ho fa i continua ignorant la crida del món sencer perquè s’arribe a un alto el foc immediat.

Tot i ser el govern israelià un govern obertament racista i d’extrema dreta, la UE encara considera Israel com un soci estratègic i els EUA els aporta mil milions de dòlars en ajuda militar. Sense anar més lluny, el govern de l’Estat espanyol va adquirir el 3 d’octubre d’enguany, míssils Spike – míssils que sabem que s’han utilitzat a la Franja de Gaza des del 7 d’octubre – per un valor de 700 milions d’euros.

La solidaritat amb Palestina no és només important pel poble palestí, sinó per a totes nosaltres. Esta és una lluita compartida pels nostres drets, per viure amb dignitat a qualsevol indret del món; és mirar a la cara al racisme, al colonialisme, al feixisme i dir prou.

La societat civil, estem al costat de Palestina. Hem de continuar als carrers, exigint no només un alto el foc, sinó l’embargament militar d’Israel, la fi de l’ocupació i l’apartheid, perquè hem de ser conscients que quan s’aturen els bombardejos a la Franja de Gaza, l’opressió del règim colonial continuarà vigent a Palestina. Hem d’obligar els governs a actuar i a fer-ho ara.

És per això que davant del genocidi que està cometent Israel. Exigim al Govern espanyol i a la Unió Europea:
• Un alto el foc immediat.
• L’establiment de corredors humanitaris per a l’entrada d’ajuda humanitària a la Franja de
Gaza.
• Que es suspenga el comerç d’armes amb Israel i la cooperació militar i de seguretat.
• Que trenquen totes les relacions amb Israel.
• Exigim a la Unió Europea que sancione Israel per acabar amb l’ocupació, el colonialisme i
l’apartheid del poble palestí. I permeta i assegure el dret de retorn per als 8 milions de
persones palestines refugiades.

Boicot a Israel!

Visca Palestina lliure!

Amigues i amics de Palestina d’Alcoi

SIN COMENTARIOS

Deja un comentario

RTVP & Tu Portavoz

Síguenos en nuestro canal de Telegram

Únete al Canal
CERRAR