Inicio L'ALCOIÀ Alcoi El Fòrum de Cocentaina inaugura el monument memorialístic en un acte festiu

El Fòrum de Cocentaina inaugura el monument memorialístic en un acte festiu

0
62

L’entitat celebra, el pròxim 9 de desembre a les 11 del matí, una mostra de respecte cap a aquelles víctimes de la Guerra Civil i el franquisme

Aquest mes de desembre és un mes especial. El Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica de Cocentaina veu, finalment, la llum amb un projecte que sols trobava endarreriments. La instal·lació d’un monument per tal d’honrar la memòria d’aquelles persones que van ser víctimes de la Guerra Civil i de la posterior dictadura franquista és una iniciativa ciutadana, participativa i que ha transcendit processos locals i autonòmics.

Un esforç que a partir d’aquest 9 de desembre la capital del Comtat podrà lluir i mostrar de manera orgullosa com un exercici, humil, per tal de no oblidar en la memòria a totes les víctimes d’un episodi nefast de la història recent d’Espanya.

L’obra, ja presentada anys enrere, quan la proposta va ser votada per la ciutadania, està signada per l’artista Luís Ardevínez, qui va plasmar en el disseny un cos principal, amb la semblança al tronc d’un arbre i que simbolitza la democràcia. Així mateix, en la part superior dreta d’aquesta escultura s’observa una part diferenciada en forma de columna vertebral, que vol recordar que “la democràcia és la columna i eix vertebrador de la convivència i la llibertat”, tal com afirma el mateix Ardevínez.

Amb tot, aquesta data ja marcada en el calendari i que recorda l’aprovació de la Constitució de la Segona República, amb aquells principis de democràcia, laïcisme, economia social i regionalisme per bandera, serà un dia per al record en el poble de Cocentaina.

La inauguració ha de ser un dia festiu, motiu pel qual el Fòrum de Cocentaina convida a tota la població i entitats a unir-se a aquest homenatge a partir de les 11 del matí en la plaça del Centre Social Real Blanc, el qual estarà conduït per la periodista Milagro Sellés i comptarà amb la participació del president del Fòrum, Àlex Barber; l’alcalde de Cocentaina Jordi Pla; el Director General de Transparència i Participació, José Salvador Tàrrega; el secretari del CAMDE PV, Daniel Galán; el vicepresident del Fòrum, Francesc Jover; l’artista de l’obra,

Luís Ardevínez i el poeta Joan Jordà, a més de l’acompanyament musical de la Colla Mal Passet, el cantautor Andreu Valor i la soprano Carmen Botella, junt amb el pianista Jordi Monllor. Finalment, l’acte es tancarà amb la participació de la muixeranga Penyeta Blanca de Cocentaina.

SIN COMENTARIOS

Deja un comentario

RTVP & Tu Portavoz

Síguenos en nuestro canal de Telegram

Únete al Canal
CERRAR