Espacio publicitario

La nova corporació de l’Ajuntament de Montserrat anul·la la subscripció.

En un breu correu electrònic, l’Ajuntament de Montserrat ha comunicat a la revista que «des de la Regidoria de Cultura (…) s’ha decidit donar de baixa amb efecte d’1 de gener de 2024 la subscripció que tenim contractada amb la vostra editorial». Fins ací, la decisió de l’ajuntament.

Per a comprendre aquesta decisió, cal saber que el passat mes de desembre van fer una moció de censura per la qual el regidor popular Sergio Vilar ha arribat a l’alcaldia i substitueix el socialista Josep Maria Mas. Signaven la moció el Partit Popular, Vox i el grup independent Aigua, que han arrabassat al PSPV el govern municipal de Montserrat (la Ribera Alta) després de vint anys d’alcaldia del socialista Josep Maria Mas en dos períodes.

L’equip de Josep Maria Mas, que governava ara en minoria, estava format per quatre regidors socialistes i dos de Compromís. La moció de censura presentada pel PP, que té quatre edils, comptava amb el suport de Vox (dos edils) i de l’únic regidor del partit independent Aigua. Com que ha prosperat, Mas deixa de ser alcalde després de dotze anys consecutius al capdavant de l’ajuntament, i li pren el relleu el popular Sergio Vilar. El nou regidor de Serveis Social, Seguretat Ciutadana, Cultura, Comunicació i Noves Tecnologies és Juan José Rández Martínez, de Vox.

Sense entrar a valorar la moció de censura, el que sí que és sorprenent és la persecució malaltissa i selectiva al valencià, i ara en concret a la revista Saó, que és la degana de la premsa en valencià i està preparant el número 500. No se sap si la decisió és exclusivament de Vox, que assumeix Cultura, i el Partit Popular i el seu nou alcalde és incapaç d’evitar aquest veto a la revista i, en definitiva, al valencià. En qualsevol cas, és una decisió sectària i d’odi cap a la llengua que parlen majoritàriament al poble de Montserrat.

Espacio Publicitario

Deja un comentario