Espacio publicitario

La plataforma ciutadana crítica la negativa del govern autonòmic del PP i VOX per a declarar l’àrea sanitària d’Alcoi com a zona de ‘difícil cobertura’, el que haguera implicat un augment de professionals sanitaris. A més, també denuncien que govern d’Alcoi s’havia compromés a adquirir un local per a cedir-lo a la Conselleria de sanitat i poder traslladar el centre de salut de la Zona Alta.

El nou decret llei que va presentar ahir, 21 de febrer la Conselleria de Sanitat deixa fora a Alcoi com a zona de difícil cobertura. Aquesta norma va destinada a garantir el dret a la protecció integral de la salut, davant les dificultats, cada vegada majors, que es troben per a cobrir llocs de determinades especialitats sanitàries en alguns departaments de salut de ‘zones geogràficament allunyades de grans nuclis urbans’. Però el govern de la Generalitat no ha considerat que siga necessari dotar de més incentius als professionals que vulguen treballar a Alcoi fent altres zones més atractives.

Aquesta demanda es va aprovar a l’Ajuntament d’Alcoi per unanimitat al plenari el passat 12 de gener amb l’objectiu d’intentar pal·liar la manca de personal, així com convertir l’Hospital de la Verge dels Lliris en un hospital universitari, amb la qual cosa repercutiria en majors inversions i dotacions per a la nostra àrea de salut. El mateix Carlos Mazón deia el següent al mítin electoral del PP a Alcoi en maig de l’any passat «el de Alcoy es un hospital colapsado en el que se han incrementado las listas de espera en un 50%. En la actualidad hay 2.600 vecinos de este departamento de Salud esperando a operarse. Tenemos que potenciar las plazas de médicos»

Paredes puntualitza que «la dreta volia encapçalar les crítiques per les deficiències de la sanitat a les nostres comarques però sembla que una vegada està en el govern s’oblida d’allò que havia promés i ens nega la petició de declarar l’àrea de Salut d’Alcoi com a zona de difícil cobertura, el que suposa que l’àrea de salut d’Alcoi continuarà tenint dèficit de professionals i en conseqüència una assistència sanitària poc adequada per a la nostra ciutadania».

A més, el passat juliol, Guanyar Alcoi va arribar a un acord amb el govern perquè adquirira un local al barri del Camí on poder acollir les instal·lacions del consultori auxiliar de la Zona Alta. Davant del seguiment que estan fent del cas, des de la plataforma ciutadana es mostren preocupats de l’escassa operativitat del govern del PSOE i Compromís, ja que «que este tema s’arrossegue de fa tant de temps sols demostra la inoperància de la gestió del govern d’Alcoi. És indignant vore com ni uns ni altres són capaços d’aconseguir un local per cedir-li’l a la Conselleria de Sanitat tenint ja una partida disponible. A més, el regidor de Salut Pública, Carles Sansalvador, ha decidit tancar l’expedient del cas i obrir-ne un de nou. Açò vol dir que encara es retardarà més l’actuació i demostra el poc que els preocupa el veïnat d’Alcoi» assenyala la regidora de Guanyar Alcoi, Mari Carmen Paredes.

Des de Guanyar Alcoi entenen que la sanitat és una necessitat bàsica de la ciutadania a la qual s’ha que dotar de recursos i personal per a assegurar-se d’atendre adequadament als usuaris i usuàries. «Tant al govern autonòmic com al govern d’Alcoi se’ls ompli la boca de promeses i de bones voluntats que després no complixen en absolut» assegura Paredes. A més, des de la plataforma ciutadana animen a la ciutadania perquè manifeste el seu malestar davant d’aquesta situació «entre totes i tots hem de trencar amb esta estratègia de debilitar la nostra sanitat per a després justificar les privatitzacions» conclou Paredes.

Espacio Publicitario

Deja un comentario