Espacio publicitario

La Unitat Europea de Conservació de la Naturalesa, de la Direcció General de Medi Ambient que es dedica al seguiment de la implementació de les directives Aus i Hàbitat ha sol·licitat tota la documentació del Paratge Natural deles Moles.

Eurodiputats de diferents partits sol·licitaran, per carta, a les diferents administracions públiques, ajuntament de Paterna, Generalitat i govern de l’Estat, la protecció d’aquest espai natural de l’àrea metropolitana.

La Coordinadora per la Protecció deles Moles ha acudit al Parlament Europeu, convidats pel grup parlamentari de Podem-Esquerra Verda Europea, per a sol·licitar l’empara de la institució i evitar la desaparició d’aquest paratge natural de l’àrea metropolitana de València. Els conservacionistes s’han reunit amb la responsable de la Unitat de Conservació de la Naturalesa, Direcció General de Medi Ambient, Lucía Iglesias, a la qual han traslladat la seua preocupació per les dificultats que es plantegen en el dia a dia per a aplicar la política europea establida mitjançant les Directives 92/43/CE i 2009/147/CE de conservació d’hàbitats naturals. Unes directrius segons les quals, el paratge natural deles Moles hauria de romandre protegit.

En aquest sentit, la Coordinadora, recorda que recentment diferents sentències del TSJ de la Comunitat Valenciana, han anul·lat la protecció del paratge natural utilitzant, paradoxalment, arguments que la normativa europea considera justificatius de la protecció. Ja que, en la sentència, el màxim tribunal de la comunitat valenciana, va citar la proximitat a àrees urbanes per a argumentar la desprotecció, quan la normativa europea d’Hàbitats i d’Aus, reconeixen la pressió i amenaça urbanístiques, com a elements justificatius de protecció.

Per part seua, la responsable de la Comissió de Medi Ambient, ha traslladat a la Coordinadora per la Protecció deles Moles, el seu ferm compromís d’estudiar el cas del Paratge Natural, per a això, ha sol·licitat tota la informació: sentències, decret de protecció, informes mediambientals, etc. La responsable de la Unitat de Conservació de la Naturalesa, ha recordat, a més, qué en la majoria dels casos, si s’està incomplint la normativa europea, també s’està incomplint l’estatal, ja que moltes vegades, les lleis nacionals s’inspiren en les directrius europees per a crear legislació més proteccionista.

Europarlamentaris també s’implicarà en la defensa del paratge natural de Paterna

La Coordinadora, també va aprofitar per a reunir-se amb un grup d’europarlamentaris de diferents grups polítics per a traslladar-los la seua preocupació per la desprotecció del Paratge Natural deles Moles per part del TSJ-CV. Una desprotecció, que segons criteri dels conservacionistes, obri la porta a la requalificació de la zona, actualment rústica i forestal estratègica, i a la possibilitat que en pocs mesos es plantege un nou pla urbanístic que amenace la integritat del Paratge Natural.

Des de l’Eurocambra s’ha traslladat a l’organització encarregada de la protecció deles Moles, el seu ferm compromís amb el medi ambient i el compliment de la legislació mediambiental europea. En aquest sentit, han recordat les visites que es van produir en el passat per part d’europarlamentaris, per a analitzar “in situ” plans urbanístics que amenaçaven diferents paratges de la Comunitat Valenciana en l’època de la bambolla de la construcció. Una bambolla, que, segons els ecologistes, torna a amenaçar el medi ambient valencià, afavorida per un govern autònom que, de moment, s’ha mostrat insensible en temes mediambientals. En aquest sentit, recorden que el govern autònom es va desentendre de la defensa legal del paratge, deixant a soles a les entitats ecologistes.

Els eurodiputats que pertanyien a diferents partits de l’arc parlamentari europeu, han manifestat la seua intenció d’enviar missives a les diferents administracions afectades, ajuntament de Paterna, Govern de la Generalitat i Govern de l’Estat, reclamant la protecció d’aquest reducte de la naturalesa assetjat per la pressió urbanística. Els parlamentaris s’han oferit, també, a ajudar a la Coordinadora per la Protecció deles Moles a gestionar una reclamació al comité de peticions de la Unió Europea. Una via que suposaria un fort recolzament a la protecció del paratge.

La Coordinadora per la Protecció deles Moles, es mostra satisfeta amb la visita a la capital europea i agraeix al grup parlamentari de Podem-L’Esquerra Verda Europea, la seua invitació a Brussel·les per a defensar el paratge Natural deles Moles. Ara, esperaran la resposta de l’eurocàmera a les dues principals preguntes realitzades per l’organització conservacionista: Poden els tribunals regionals ignorar les regulacions europees i anul·lar la protecció d’espais naturals ja declarats protegits pel govern regional? I Quines accions prendrà el Parlament Europeu per a abordar aquesta violació de les seues pròpies directrius?

Espacio Publicitario

Deja un comentario