Inicio L'ALCOIÀ Alcoi Cap a la segona transició

Cap a la segona transició

0
30

Hem vist un nou capítol inèdit a la política espanyola, el president del Govern s’ha retirat uns dies per reflexionar sobre l’atac personal que va patit junt amb la seua dona, ja que un jutge havia admés a tràmit una querella presentada per “Manos Limpias” amb retalls de premsa d’una empresa de desinformació i, per primera vegada, el mateix president estava patint un cas de “lawfare”. L’extrema dreta que ja havia aconseguit triomfs amb altres dirigents polítics, ara atacava la peça més important de la democràcia espanyola.

Pedro Sánchez, finalment, ha dit que vol continuar i que vol legislar per acabar amb aquestes tàctiques i la resposta dels partits demòcrates ha sigut de suport amb diferents matisos, perquè una vegada descartada la dimissió, cal veure com acabem amb aquestes pràctiques anticonstitucionals.

Estem davant d’un atac a la Constitució, tenim dret a rebre una informació veraç, però no tenim cap llei que la regule, també la Carta Magna diu que els poders de l’Estat emanen del poble espanyol, però, és més que evident que la judicatura està totalment fora de control i amb el seu màxim òrgan el CGPJ en situació il·legal.

Si algú esperava una rebaixa del to de la dreta extrema espanyola s’ha equivocat, ja que tenim un sector reaccionari que ja no està al règim del 78, viu al règim del 75. Fora de tot debat polític i social, s’ha situat totalment fora del marc constitucional arrossegant o sent arrossegat per empreses de comunicació, jutges, associacions antidemocràtiques com “Manos límpias”, “Hazte Oír”.

El PSOE ha de fer una reflexió molt profunda si vol anar a l’arrel del problema, també a casa pròpia, ja que no ha fet res per evitar aquesta situació, i ha sigut part del problema: no ha eliminat la llei mordassa, li va llevar l’escó al diputat Alberto Rodríguez, va forçar la dimissió de Mònica Oltra, té com a ministre a Grande-Marlaska…

Si volen un pacte d’estat per a superar aquesta transició postfranquista i iniciar una segona transició poden comptar amb Esquerra Unida. Si, per contra, tot és un càlcul electoral o un altre fum de canyot del PSOE, seria una greu errada donar suport un partit que té com a fi últim estar al poder i que l’immobilisme, al qual ens té acostumats, pose fre a polítiques econòmiques i socials d’esquerres.

Jordi Santonja Coordinador Comarcal EUP

SIN COMENTARIOS

Deja un comentario

RTVP & Tu Portavoz

Síguenos en nuestro canal de Telegram

Únete al Canal
CERRAR