Espacio publicitario

Prou repressió al moviment en solidaritat amb Palestina! Prou complicitat de la universitat, el govern de l’Estat espanyol i la Generalitat!

En aquests moments, estem sent testimonis d’un genocidi comès contra el poble palestí per part de l’Estat d’Israel. Una massacre on s’han assassinat més de 40.000 palestins i palestines, entre elles més de 15.000 nens i nenes.

Però el moviment estudiantil i la solidaritat amb el poble palestí s’han aixecat arreu del món.

Des d’Estats Units, les acampades als campus denuncien la responsabilitat de les universitats que mantenen vincles amb Israel i assenyalen la complicitat del govern de Joe Biden, absolut aliat de l’Estat sionista. Alhora, les ocupacions s’estenen a França en universitats com Science

Po o La Sorbonne de París i arriben a les ciutats del Regne Unit, Alemanya i Itàlia a l’altra vora de l’Atlàntic. La resposta dels governs i les direccions universitàries és clara: repressió. Així, els països de la UE i EE.UU actuen en la línia de l’aliança històrica amb l’Estat Israel que defensen des de la seva creació basada en l’ocupació colonial i la neteja ètnica.

Des d’una perspectiva antiimperialista, antimilitarista i antipatriarcal senyalem la responsabilitat criminal dels Estats
capitalistes.

Les acampades han arribat a l’Estat espanyol amb l’ocupació de la Universitat de València, un gran exemple a seguir.

Perquè des del principi, la joventut hem sortit al carrer per alçar la veu contra el genocidi en curs. Tenim clar que els i les estudiants, el personal docent i no docent de les universitats, treballadors i treballadores hem de prendre partit al costat del poble palestí i la seva resistència.

Estudiants de la Universitat de Barcelona, però també d’altres universitats catalanes, col·lectius juvenils, associacions en suport a Palestina i organitzacions sindicals ens hem organitzat conjuntament amb aquest objectiu. Ens solidaritzem amb totes les persones represaliades a nivell internacional per lluitar contra el genocidi que té lloc a Palestina.

Al mateix temps, assenyalem el rol del rentat de cara i aval per part de les universitats cap a l’Estat d’Israel. Exigim que les universitats públiques catalanes es posicionin al costat del poble palestí, condemni la massacre, trenqui relacions amb l’Estat sionista, així com amb la resta d’entitats que hi fan negoci. Entre elles, es troben Abengoa, Carrefour,

Siemens, AXA o HP que tenen convenis amb la UB; Telefónica i el Banc Santander que estan lligats a la UPF i ICL amb qui la UPC té vincles, una empresa que gestiona les mines de Súria i Sallent i extreu en altres països el material utilitzat per fabricar el fòsfor blanc. A més, reclamem que posin fi a les relacions acadèmiques amb les institucions universitàries i de recerca d’Israel.

En aquest sentit, denunciem també la complicitat del govern de l’Estat espanyol amb la situació que es viu a Palestina, ja que continuen comprant i venent armes i mantenint relacions econòmiques i polítiques amb l’Estat d’Israel mentre les empreses espanyoles hi continuen fent caixa.

Des de Catalunya, la Generalitat se situa en la mateixa línia còmplice. Per això, exigim el trencament de tot tipus de relacions – econòmiques, polítiques i diplomàtiques – per part d’aquests governs amb l’Estat d’Israel i posin fi al comerç d’armes amb els responsables del genocidi.

Per últim, fem una crida a estudiants, docents, treballadors i treballadores a sumar-se per seguir estenent la lluita contra el genocidi i la complicitat d’empreses, institucions i governs a cada facultat, cada institut, cada barri i cada centre treball. L’exemple de les acampades a EE.UU, França, Alemanya, Itàlia o València marquen el camí a seguir. 6 de maig a les 18h – Facultat de Geografia i Història de la UB (Porxo UB Raval

Espacio Publicitario

Deja un comentario