– Des de Guanyar Alcoi creiem que l’òrgan que ha de treballar les qüestions de benestar animal, principalment, és l’Observatori de Benestar Animal. Per això proposàvem que siga aquest òrgan el que redacte, juntament amb tècnics i altres col·lectius interessats, com puga ser l’ASJ, un reglament de benestar animal per als animals que participen en festes a espais públics.
 
– Quan es va preguntar en la reunió última de l’Observatori de Benestar Animal, celebrada en març, sobre aquesta qüestió es va dir que estava treballant-se. Sense informar de res més.
Espacio publicitario

 
– Als intents de desprestigiar i difamar aquesta proposta mitjançant valoracions falses i fake newsserem Guanyar Alcoi qui no entrarem en aquest joc brut.
 
– El que sí que lamentem és el fet que el comunicat ha sigut redactat des del departament de comunicació de l’Ajuntament d’Alcoi, amb els diners de tots. Aquesta contestació hauria de vindre, en tot cas, del grup municipal del PSOE donat la seua nul·litat informativa i per ser una resposta a una proposta d’un grup municipal. Creiem que les contestacions a formacions polítiques mitjançant els instruments i l’altaveu de l’Ajuntament era una pràctica poc ètica ja superada, però veiem que tal com s’aproximen les eleccions municipals, la mala praxi ressorgeix i augmenta.
 
– Pel que fa al fet que el Govern de Toni Francés considere que el benestar animal “no està entre les preocupacions socials actuals”, ens preocupa i dissentim profundament. Considerem que la protecció i el benestar animal és una qüestió molt important en la societat en general i concretament en el municipalisme.
 
– Respecte a la proposta que vam presentar al Plenari, es proposava la creació d’un reglament o protocol que garantisca el benestar animal especialment durant les festes de la ciutat perquè creiem que cal redoblar esforços en els moments que més concentració d’animals domèstics hi haja als espais públics per assegurar-nos que seguisquen gaudint del màxim benestar possible i que aquest protocol fóra participat conjuntament amb l’Observatori de protecció animal i altres col·lectius que puguen estar interessats, com ja hem dit.
 
– Pel que fa a les preguntes a les comissions informatives, com que en el Plenari se’ns va respondre que no era necessària la creació d’aquest protocol o reglament que demanàvem, perquè ja s’estaven prenent mesures des del govern, nosaltres, fent ús de la nostra capacitat i dret de preguntar a les comissions informatives, preguntem com està realitzant-se aquesta protecció i, rebent l’assessorament de persones especialitzades en benestar animal, hem demanat les autoritzacions que dóna -o que hauria de donar- l’Ajuntament per conéixer de primera mà quins són els criteris i exigències per permetre la utilització d’animals a espais públics. Com es pot comprovar, no demanem res fòra del normal i de la que és la nostra tasca de fiscalització.
 
– Lamentem també que la regidora de Salut pública, Aroa Mira, pretenga coartar el nostre dret a rebre informació de l’Ajuntament per valorar i realitzar propostes de millora, demanant-nos que retirem les preguntes que presentem a la comissió. Preguntes que, per cert, han fet públiques el Govern i no nosaltres, en el que considerem una falta de lleialtat i professionalitat.
 
– Igualment vam lamentar que no es decidira redactar un reglament que regulara i protegira el benestar animal durant les festes d’Alcoi. Un reglament que aportaria rigorositat a aquesta qüestió i un modus operandi que no depenguera únicament del bon criteri i bon fer de les persones que cuiden i vetllen pel benestar dels animals.
Espacio Publicitario

Deja un comentario