Espacio publicitario

Guanyar Alcoi cobrarà l’IBI a l’Església pels immobles amb fins lucratius i  aplicarà un recàrrec del 50% als pisos buits dels bancs

• La plataforma municipalista augmentarà la inspecció, creuant dades amb altres administracions, per lluitar contra el frau fiscal.

• Una major recaptació permetrà millorar els serveis socials i alleugerir la càrrega impositiva de les economies familiars més modestes.

Segons Sandra Obiol, candidata a l’alcaldia per Guanyar Alcoi, «la justícia social comença per una recaptació d’impostos amb l’objectiu de la redistribució». Ara per ara, el gruix dels ingressos de l’administració local són recursos propis recaptats per l’administració local entre les veïnes i veïns, sense tenir en compte la seua renda disponible, a través de les taxes i els impostos locals. L’Ajuntament assumeix competències que no li són pròpies, com ara l’educació de primer cicle d’infantil, i les transferències de l’Estat són insuficients. Per això, des de Guanyar Alcoi, i amb l’objectiu d’una major autonomia financera que no agreuge les economies familiars, s’optarà per una revisió en profunditat de taxes i impostos.

En primer lloc, s’anuncia una inspecció adient. Segons totes les dades el frau fiscal es concentra en les empreses més importants. Altres ajuntaments han identificat empreses que no declaren els ingressos reals, el pressupost de les obres o la superfície comercial total. Per a això, segons Obiol, «l’administració local ha d’assumir la seua responsabilitat i no fer deixadesa de les seues funcions en altres organismes», com SUMA, que fa d’intermediari i cobra un percentatge dels diners recaptats.

En segon lloc, des de la plataforma municipalista s’anuncia que es revisaran les exempcions de la quota de l’Impost de Béns Immobles, no en funció del subjecte exempt, sinó «en funció de l’activitat, per distingir activitats econòmiques de les que no ho són, controlant la veracitat de l’ús dels immobles declarats», tal com permet la llei. Això suposarà que institucions com l’Església Catòlica i altres institucions religioses, fundacions, federacions esportives o partits polítics hauran de pagar la «contribució» pels immobles on desenvolupen activitat econòmica.

En tercer lloc, entre les mesures fiscals que aplicarà Guanyar Alcoi, destaca l’augment d’un 50% de la quota de l’IBI als immobles buits propietat de bancs o empreses, per desincentivar els pisos buits, augmentar l’oferta i abaratir els lloguers, tal com preveu, opcionalment, la Llei d’Hisendes Locals.

Tot això, afavorirà una major recaptació que Guanyar Alcoi pretén destinar a millorar els insuficients serveis socials que presta l’administració, totalment subsidiaris de l’administració autonòmica en l’actualitat, i a rebaixar, via subvencions, la càrrega impositiva de les famílies més desafavorides.

Espacio Publicitario

Deja un comentario