Espacio publicitario

Convoquen el pròxim dimarts 2 d’abril a les 19:00h en l’Ateneu Marítim a totes les persones afectades, preocupades o interessades que vulguen conèixer les al·legacions al Pla Especial del Cabanyal-Cabanyamelar que han elaborat participativament durant les últimes setmanes amb el suport tècnic de la cooperativa de mediació social el Rogle

En l’acte, membres del Rogle i del col·lectiu de veïns i veïnes promotores d’aquest procés presentaràn el text de les al·legacions, redactades en la seua fase final pel col·lectiu d’advocacia i mediació social a partir de les aportacions dels veïns i veïnes reunides principalment el passat 9 de març en els horts urbans veïnals i autogestionats de Cabanyal-Horta, en el solar del Clot.

Les al·legacions arreplegaran objeccions de gran importància al PAC, com per exemple el seu enorme volum innecessari de nova construcció, que s’ha redactat des del desconeixement de la realitat social del Cabanyal i amb unes expectatives injustificades d’augment de població, que el pla aguditzarà els processos ja en curs de turistificació del barri i expulsió dels seus habitants de menor capacitat adquisitiva, que preveu nombroses construccions que trenquen la identitat arquitectònica i la trama urbana del barri, i que planteja falsos dilemes i “xantatges” entre el volum de nova construcció i la creació de zones terciarizadas, i el volum d’habitatge públic.

En el procés que ha conduït a aquestes al·legacions s’ha denunciat també que no s’han respectat molts punts dels processos participatius promoguts pel mateix consistori (tant en el mateix el PEC com en  l’EDUSI, que va rebre finançament europeu). El text de les al·legacions arreplegará idees concretes i alternatives coherents ja enunciades en aquests processos participatius, que es demanda que siguen dutes a terme en el pla urbanístic.

Entre les propostes que es formularan en les al·legacions, es troben per exemple donar prioritat a la rehabilitació i reforma dels immobles públics sobre la nova construcció, tal com afirma la LOTUP i en coherència amb les estratègies municipals davant el canvi cimàtic, respectar i potenciar els horts urbans com Cabanyal-Horta en coherència amb l’estratègia agroalimentària municipal, o crear un “corredor-verd” continuant el parc de la calle Doctor Lluch cap al sud.

A partir de la presentació i fins al final del període d’exposició pública el 15 d’abril començarà una recollida de signatures individuals i d’associacions en suport de les al·legacions al PEC. La pròxima convocatòria tindrà lloc dissabte que ve 6 d’abril, amb una “ruta del PEC” que recorrerà els punts de conflicte en el barri del pla urbanístic.

DADES DE LA CONVOCATÒRIA

Assemblea informativa sobre les al·legacions al PEC

Ateneu Marítim (C/ Reina 68)

Dimarts 2 d’abril de 2019, 19h.

CdP – Asamblea presentación alegaciones al PEC

Espacio Publicitario

Deja un comentario