Espacio publicitario

Massamagrell acollirà aquest cap de setmana la Trobada d’Escoles en Valencià de la Comarca Horta Nord

En esta edició se li ret homenatge al lexicògraf Francesc Ferrer Pastor baix el lema “Som i serem paraules”

Les Trobades d’Escoles en Valencià celebren enguany la seua 32a edició i Massamagrell serà el municipi on se celebrarà la Trobada de la Comarca de l’Horta Nord, que se celebrarà aquest diumenge 7 d’abril.

El lema triat en aquesta edició és “Som i serem paraules”. Un eslògan en homenatge al conegut diccionari blanc i blau del lexicògraf i activista cultural Francesc Ferrer Pastor publicat fa més de 50 anys i que va recuperar el valencià genuí que havia caigut en desús.

Els centres educatius, entitats, administracions de les 22 localitats de la comarca, a més d’Escola Valenciana organitzaran cercaviles, concursos, tallers, espectacles o exposicions dirigides a professores, professors, xiquetes, xiquets, mares i pares.

Aquesta Trobada donarà inici a les 10:30 hores amb dos cercaviles que eixiran dels col·legis públics Sant Joan Evangelista i Verge del Rosari fins a arribar a la Plaça de la Constitució on estaran situades totes les altres activitats.

Des de fa unes setmanes i al llarg d’esta els centres escolars han estat realitzant actes relacionades amb la Trobada. El divendres passat es va inaugurar l’exposició en el Centre Cultural i es va fer un homenatge al Grup Musical Besugo pels seus més de 20 anys cantant en valencià i a Joan Lluís
Sanxis Forriols pel seu activisme en la recuperació del valencià. Aquesta nit a les 22:30 hores en la Plaça de la Constitució tindrà lloc La Gira d’Escola Valenciana, un concert jove amb l’actuació dels grups Besugo, X- Fanekaes i Albuferians. I demà a les 18:00 hores en el Centre Cultural es
donaran els premis del sambori comarcal amb l’actuació de Marcel el Marcià.

 

Massamagrell acogerá este fin de semana la Trobada d’Escoles en Valencià de la Comarca Horta Nord

En esta edición se le rinde homenaje al lexicógrafo Francesc Ferrer

Pastor bajo el lema “Som i serem paraules”

Les Trobades d’Escoles en Valencià celebran este año su 32ª edición y Massamagrell será el municipio donde se celebrará la Trobada de la Comarca de la Horta Nord, que se celebrará este domingo 7 de abril.

El lema escogido en esta edición es “Som i serem paraules”. Un eslogan en homenaje al conocido diccionario blanc i blau del lexicógrafo y activista cultural Francesc Ferrer Pastor publicado hace más de 50 años y que recuperó el valenciano genuino que había caído en desuso.

Los centros educativos, entidades, administraciones de las 22 localidades de la comarca, además de Escola Valenciana organizarán pasacalles, concursos, talleres, espectáculos o exposiciones dirigidas a profesoras, profesores, niñas, niños, madres y padres.

Esta Trobada dará inicio a las 10:30 horas con dos pasacalles que saldrán de los colegios públicos Sant Joan Evangelista y Verge del Rosari hasta llegar a la Plaza de la Constitución donde estarán ubicadas todas las demás actividades.

Desde hace unas semanas y a lo largo de ésta los centros escolares han estado realizando actos relacionadas con la Trobada. El viernes pasado se inauguró la exposición en el Centro Cultural y se hizo un homenaje al Grupo Musical Besugo por sus más de 20 años cantando en valenciano y a Joan Lluís Sanxis Forriols por su activismo en la recuperación del valenciano.

Esta noche a las 22:30 horas en la Plaza de la Constitución tendrá lugar La Gira d’Escola
Valenciana, un concierto con la actuación de los grupos Besugo, X-Fanekaes y Albuerians. Y mañana a las 18:00 horas en el Centro Cultural se darán los premios del sambori comarcal con la actuación de Marcel el Marcià.

Espacio Publicitario

Deja un comentario