Espacio publicitario

La Coordinadora pel Valencià en l’Ensenyament Universitari ha presentat una campanya de recollida de propostes per reivindicar una vida universitària plenament en valencià

L’entitat impulsa una bústia de suggeriments i queixes a disposició de tota la comunitat universitària de la Universitat de València per canalitzar qualsevol queixa, denúncia o proposta de millora.

La Coordinadora VEU ha arrancat el curs 2019-20 amb aquesta iniciativa que pretén orientar queixes i dubtes de qualsevol membre de la comunitat educativa. A la presentació, que ha tingut lloc a les 12h a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, han acudit representants d’Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, STEPV, BEA, SEPC, Plataforma per la Llengua, Decidim, Càtedra de Drets Lingüístics i del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València.

“A la bústia tenen cabuda tant casos d’incompliment dels compromisos lingüístics de l’ensenyament en valencià, com tota mena de suggeriments o idees per executar campanyes de promoció de la llengua a la Universitat de València. El servei estarà disponible de forma permanent al web veucoordinadora.org i també físicament als diferents campus de la Universitat. L’objectiu de la iniciativa és connectar amb la comunitat educativa i ser corretja de transmissió de la necessitat de respectar els nostres drets lingüístics” han recalcat des de VEU.

Rafael Castelló Cogollos, director del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, ha celebrat la presentació de la campanya «És cert que tenim mecanismes institucionals, però jo pense que aquesta campanya és important, perquè és la pròpia societat civil la que exigeix el compliment dels drets lingüístics, més enllà de les institucions»

La Coordinadora VEU es va presentar el passat curs al Centre Cultural La Nau i aglutina de forma unitària diferents sindicats universitaris, professorat i personal d’administració i serveis i entitats de defensa de la llengua. Aquesta plataforma va nàixer amb l’objectiu de treballar per normalitzar, així com d’incrementar, l’ús del valencià en totes les esferes d’àmbit universitari i va iniciar un camí conjunt per situar el valencià en el lloc que li pertoca.

Espacio Publicitario

Deja un comentario