Espacio publicitario

El regidor de la plataforma municipalista Guanyar Alcoi, Pablo González, afirma que van a proposar al govern municipal i a la resta de partits polítics locals en la propera reunió de portaveus la posada en marxa d’un pla de reimpuls socioeconòmic a la ciutat. En paraules de González, “sempre s’ha dit que cada crisi genera oportunitats, per això considerem que la millor manera de superar aquesta crisi sanitària tan prompte com passe és reimpulsar el teixit econòmic i social de la ciutat amb un ambiciós pla en què prenguen part la major part d’agents locals”.

González proposa començar ja a dissenyar el pla, en col·laboració amb diferents organismes i experts que partisca d’un ràpid i certer diagnòstic de la situació: “Creiem que l’Ajuntament ha de convocar a la major part d’organismes, distribuir i organitzar la feina, i posar en marxa les vies de cerca de finançament per a portar a terme el pla. Competim amb la resta de ciutats, però comptem amb un avantatge: a la ciutat tenim la fortuna de comptar amb entitats com la Universitat Politècnica de València i la Universitat d’Alacant, la Cambra de Comerç o l’Institut Tecnològic del Tèxtil Aitex, entre d’altres, que poden contribuir de forma decisiva en aquest reimpuls a la ciutat”. De fet, durant aquesta setmana Guanyar té previst poder tornar-se a posar en contacte amb aquests agents socials i establir noves vies de reflexió i de proposició per millorar la vida de les persones. I no només això, han obert un canal de comunicació directe amb diferents persones treballadores, empresàries i professionals per tal de poder conèixer de primera mà la seua situació i necessitats. A més a més han estat revisant el pressupost municipal que va entrar en vigor la passada setmana i que, ara, en moments d’excepcionalitat caldria modificar i així van a proposar al govern municipal una sèrie de partides que podran ser revisades, bé perquè s’ha perdut l’oportunitat de dur-les avant aquest any, o bé perquè és complicat que tinguen sentit ara amb la gravíssima crisi social que s’albira. I així aquests diners podran dirigir-se a ajudes directes a empreses (pimes i micropimes, especialment), comerços però fonamentalment a les persones que per diverses causes estan eixint molt malmeses d’aquesta crisi.

Per a Guanyar calen mesures reals però també cal ambició i voluntat ferma de millorar la vida de les veïnes i veïns d’Alcoi. Afirmen no poder entendre com altres poblacions (Ontinyent, Mutxamel, Elx…) estan parlant d’ajudes milionàries i el nostre govern municipal només ha anunciat una partida de 600.000€ que a més a més no es sap com es concretitzarà. “Sabem i entenem que són moments complicats per al govern però també sabem que són 21 persones treballant per aquest govern entre regidors/es i assessors/es, no es pot entendre com en altres municipis han avançat en la creació de mesures i ací no. A què han dedicat el temps aquestes llargues setmanes?” assenyala el regidor Pablo González.

Segons González, “tenim talent més que suficient per reinventar el nostre futur, i tal vegada aquest moment de transició que marcarà un abans i un després ens puga servir d’estímul per superar l’ensopiment i l’atonia que han marcat la trajectòria d’Alcoi durant les últimes dècades. Paga la pena intentar sumar tots els esforços possibles per, sí o sí, reimpulsar la nostra ciutat i fer-la veritablement capdavantera, generadora d’oportunitats i pol d’atracció de persones, projectes i iniciatives que contribuesquen a una millora de la qualitat de vida del conjunt de la nostra ciutadania”.

Espacio Publicitario

Deja un comentario