Espacio publicitario

Pablo González: ” la idea principal és crear una plataforma virtual on els comerços puguen exposar els seus productes, on la gent puga comprar-los i posteriorment hi haja un servei logístic que faça arribar estos productes a casa”.

La plataforma ciutadana proposa que l’Ajuntament impulse la creació d’un servei de distribució de productes de comerços locals, una mena d’Amazon d’àmbit local, per tal de pal·liar part dels efectes de la crisi per la Covid-19, fomentar la compra de forma segura mitjançant una distribució segura i promoure el comerç local entre la ciutadania que ha d’estar confinada a les seues cases.

Durant la legislatura passada els regidors de Guanyar Alcoi van treballar en esta qüestió amb reunions amb comerciants per transmetre la idea i valorar la seua implantació. Durant el 2019, Guanyar Alcoi va portar esta mesura a les comissions programàtiques per tal d’estudiar-ho amb més profunditat i esta proposta va tindre bona acollida, recollint-se al programa polític per a les eleccions municipals del 2019. El regidor de Guanyar Alcoi Pablo Gonzàlez assenyala que “la idea principal és crear una plataforma virtual on els comerciants puguen exposar els seus productes, on la gent puga comprar-los i posteriorment hi haja un servei logístic que faça arribar estos productes a casa. La nostra proposta és que l’Ajuntament sufrague este servei de distribució per tal que no repercutisca directament ni en el consumidor ni en el comerciant”.

Gonzàlez remarca que “ja tenim exemples exitosos de com pot funcionar una plataforma digital de comerç local, com el web del Mercat de Sant Roc, on pots fer la comanda i te la duen a casa, comprant així productes de proximitat i fomentant el comerç local”. Des de Guanyar Alcoi creuen que ara és un moment idoni per impulsar esta proposta, a causa de la crisi causada per la COVID-19, per la qual molts petits comerços estan veient-se ofegats per la falta d’ingressos i també per un sobre estoc que no poden vendre per l’obligatorietat a mantenir-se tancats. La idea de la plataforma seria poder treballar ara en ella i que quan l’estat d’alarma acabe estar ja a disposició de tots els comerços de la ciutat doncs la consideren una bona oportunitat per distribuir productes de comerç local i de proximitat, sempre de forma segura.

Gonzàlez assegura que “creant este servei s’incrementaria la distribució, no obstant això des de l’Ajuntament s’hi hauria de promoure de forma responsable, amb bones condicions de faena per a la gent treballadora i amb condicions de seguretat òptimes”. Des de Guanyar Alcoi es manifesta que “alguns estudis assenyalen que el comerç virtual ha augmentat des de les mesures de confinament un 55%, el que demostra que el comerç virtual està substituint al comerç de carrer i de proximitat, per tant pensem que hem de tractar que el comerç local no es quede enrere i tinga les mateixes possibilitats que les grans distribuïdores. El comerç local està vivint esta crisi de forma agreujada i hem de donar mesures perquè no quede ferit de mort”.

Espacio Publicitario

Deja un comentario