Espacio publicitario

Obiol: “Pensem que regalar llibres als xiquets ha estat una magnífica iniciativa, llàstima que no s’haja pogut arribar al total de la població infantil com s’havia promès”

 

La plataforma municipalista Guanyar Alcoi en veu de la seua portaveu Sandra Obiol ha volgut manifestar en públic, com va fer en privat al regidor només conèixer la notícia al matí del dia 23 d’abril, la seua satisfacció per la iniciativa de la Regidoria de Cultura de regalar un llibre a tots i cadascun dels xiquets i xiquetes de la ciutat entre 4 i 12 anys. No debades una de les propostes de la plataforma per a contribuir a millorar la difícil situació que travessa el sector editorial ha estat fer una important inversió en comprar llibres a les llibreries d’Alcoi. Com Obiol exposa, “estar al costat dels més joves i especialment a través de la lectura és un fet imprescindible sobretot si pensem en les preocupacions que suposen totes aquestes setmanes sense escola. Fer-ho a més a més a través de la compra de llibres d’autors i autores locals i de les llibreries del poble, encara ho és més. Llàstima que es prometera arribar a totes les xiquetes i xiquets finalment no haja pogut ser.”

De fet, segons dades del Padró d’Habitants d’Alcoi a 1 de gener de 2019 hi havia un total de 5.234 xiquets i xiquetes dels quals només s’ha arribat en primera instància a un 38%. Tampoc amb l’increment a 3.005 exemplars que  han anunciat hores despréarriben a la totalitat de la població, sinó al 57%. A més a més la plataforma s’ha volgut fer ressò de les crítiques per l’escassa difusió de la mesura i per la precipitació en la seua posada en marxa, que ni tan sols es va comunicar a la resta de grups de l’oposició.

“Sabem com de complicada està sent aquesta situació per a totes i tots, per això creiem que les coses s’han de pensar amb temps i serenitat per a encertar completament. Fer les coses sense la suficient reflexió per part d’un govern genera greuges i dificultats a la població que ha d’assistir. A més a més fa setmanes que es parla constantment de la bretxa digital, de la dificultat de qui menys recursos té per a poder estar connectat; no pot ser doncs la única manera d’accedir a aquest recurs. Creiem que pensar poc les coses i actuar precipitadament perjudica, sobretot, als més vulnerables. Alabem el contingut de la mesura però no el mètode com s’ha dut a terme i esperem que dara en avant el govern municipal actue amb decisió però sense precipitació i així, de segur, guanya Alcoi”. 

Espacio Publicitario

Deja un comentario