Espacio publicitario

Aquesta situació excepcional que afecta social, políticament i econòmicament al poble valencià ha de servir-nos com a punt d’inflexió per a analitzar les fortaleses i les mancances del País Valencià amb l’objectiu de reconstruir i reestructurar el País cap a un model radicalment democràtic i socialment just que prioritze la felicitat de les persones i pose la vida dels 5 milions de valencians i valencianes al centre.

 

Des de Decidim valorem necessari sumar tots els nostres actius i esforços en la construcció col·lectiva d’aquest nou model de País per això emplacem a treballar de forma coordinada en un Pacte Social Valencià. Un acord entre les institucions valencianes i tots els diferents agents que componen la societat valenciana per a consensuar un full de ruta a mitjà termini que marque l’agenda valenciana i perfile l’estratègia a seguir amb l’objectiu de garantir una vida digna i evitar que cap persona es quede enrere.

 

Hem de treballar en un canvi de model econòmic cap a un model al servei de la majoria. Un replantejament integral que garantisca drets laborals i uns llocs de treball dignes per al poble valencià, protegisca el nostre medi ambient, prioritze sectors estratègics per a la vida i potencie la innovació, el desenvolupament i la modernització de la indústria per anar cap a un model que no siga dependent de sectors terciaris, com ara el turisme, especialment vulnerables a les crisis.

 

Cal que aquest Pacte Social Valencià blinde les competències amb les quals comptem actualment i guanye més autogovern com a espai de sobirania i democràcia, però també com a espai d’eficiència i millor gestió al territori, així com un finançament just per garantir la igualtat dels valencians i les valencianes envers altres comunitats autònomes.

 

El sistema públic valencià ha demostrat ser l’estructura fonamental per a fer front a la crisi, universalitzant i garantir drets. Així doncs serveis com la sanitat, l’educació i el sistema de benestar social han d’eixir d’aquesta situació enfortits i blindats per evitar situacions de gestió privada que han posat en risc milers de vides al País Valencià.

 

Finalment, la crisi de la COVID-19 ha demostrat la cabdal importància del teixit associatiu, de les xarxes de suport veïnal, de la necessitat de la participació i implicació de la ciutadania per a garantir serveis vitals per a les nostres poblacions de risc. Per això, cal incentivar l’organització, implicació i protagonisme de la ciutadania. En aquest sentit, les persones associades a Decidim han debatut telemàticament i des dels àmbits locals i comarcals tota una sèrie de mesures concretes que ara fent públiques juntament amb aquesta nota de premsa.

 

Són mesures proposades des de la participació, l’experiència i l’expertesa de moltes persones en diferents àmbits d’activitat i coneixements, que ara posem a l’abast de la ciutadania i de les nostres institucions representatives per a propiciar un debat amb l’objectiu d’eixir enfortits com a poble d’aquesta crisi.

 

País Valencià 27 d’abril de 2020

la salut per davant dels beneficis, d’una eixida social i de capacitat per a decidir

Espacio Publicitario

Deja un comentario