Espacio publicitario

La plataforma vol que l’Ajuntament comence a dissenyar ja un pla d’acció en educació per a evitar grans diferències en el rendiment acadèmic dels xiquets després d’aquest temps sense escola.

 

Les responsables de l’àrea educativa de Guanyar Alcoi: Rebeca Sanjuan i Tània Aznar, demanen una implicació total de l’Ajuntament d’Alcoi a través de la seua regidora d’educació en la tasca d’evitar la desigualtat educativa entre els xiquets, xiquetes i joves d’Alcoi. Com bé exposa Sanjuan: “Són massa les investigacions fetes que demostren que hi ha una gran bretxa educativa després de l’estiu entre els xiquets segons el nivell econòmic de les seues famílies. No ens volem ni imaginar com serà després de tot aquest període al que se li sumaran les setmanes de vacances. Per això hem d’actuar i ho hem de fer bé i de manera planificada amb els centres educatius. No podem permetre que a més de patir mancances econòmiques les famílies amb menys recursos vegen com els seus fills es queden enrere”.

Per això i seguint el que proposen la majoria d’experts i que en gran mesura ha resumit la Fundació Jaume Bofill –reputat think tank en matèria educativa- en aquest document: https://www.fbofill.cat/publicacions/informe-obrim-leducacio, la plataforma municipalista proposa el següent:

1.  En col·laboració amb tots els centres educatius i el seu professorat, el Cefire i la Conselleria d’Educació començar a plantejar un pla de seguiment personalitzat en el temps d’estiu, amb activitats proposades segons les necessitats de cada alumne, que tinguen un contingut lúdic també i que puguen rebre una valoració personalitzada per part del professorat en tornar a començar el curs.

2. Col·laborar amb les diferents entitats de temps lliure, entitats juvenils, esportives, culturals (com el Club d’Amics de la Unesco o el Centre Ovidi Montllor, però també les bandes de música, etc.), escoles d’estiu i per suposat el CJA, per tal de fer també un pla d’estiu on es treballen de manera lúdica les competències educatives i que estiga en relació amb el pla d’estiu personalitzat de cada estudiant.

Ací caldria incidir en gran mesura amb poder implementar plans de foment de la lectura, no només a través de tallers unidireccionals, sinó que els xiquets i xiquetes puguen participar amb les seues lectures, amb lectures en veu alta, etc.

3. Planificar una programació educativa i lúdica de tots i cadascun dels equipaments de la ciutat: biblioteques, piscines, centre d’esports…

4. Que cap xiquet, xiqueta o jove es quede sense un temps de lleure educatiu, és a dir, invertir els suficients recursos per a que existeixa aquesta possibilitat per a tots i cadascun dels xiquets, també aquells que tenen menys recursos. Ací es podria implementar una línia d’acció fonamental a través de la Facultat de Magisteri de la Universitat d’Alacant i que les i els estudiants universitaris puguen ampliar la seua formació amb pràctiques extracurriculars remunerades. I així enfortir el vincle amb la Universitat d’Alacant.

En definitiva, impedir des de l’Ajuntament que la desigualtat educativa que ja existia ara siga tan gran que es convertisca en insalvable i estar al costat de les famílies d’Alcoi per a evitar aquesta circumstància. Com clou Tània Aznar: “ser ciutat educadora és entendre la ciutat i totes les seues parts com agents fonamentals en l’aprenentatge dels xiquets, xiquets i joves. I per a nosaltres és precís que això es faça des del convenciment que totes i tots han de tindre les mateixes oportunitats, que no per tindre menys recursos econòmics els nostres fills i filles han de tindre més dificultats a l’escola, això és inassumible. Però evidentment no hi ha prou en discursos, cal actuar i fer-ho bé”.

Espacio Publicitario

Deja un comentario