Espacio publicitario

Obiol: “Si el govern del PSOE pensa que els plenaris s’han desvirtuat, que ho solucionen”

 

En el passat plenari la regidora del PSOE Lorena Zamorano va exposar la seua opinió de que la naturalesa del plenari s’havia desvirtuat. Des de Guanyar Alcoi volen mostrar el seu acord amb aquesta opinió. No obstant això, segons la plataforma municipalista, Zamorano no va apuntar a les causes d’aquesta inoperància i que la plataforma troba en la manca d’una organització real i sòlida dels òrgans locals de govern que impossibilita que el plenari serveixa com un lloc per a debatre idees i polítiques de mitjà i llarg abast marcar així el camí per a la nostra ciutat. La regidora de Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, ho exposa clarament: “La sra. Zamorano, i entenem que amb ella la resta de govern, no pot queixar-se de que les coses no funcionen a l’Ajuntament i no fer res per a solucionar-ho. Al 2017 es va iniciar el treball en dotar-nos d’un Reglament d’Organització Municipal i a finals de 2020 no el tenim encara, tot i que la normativa ens obliga a tindre’n un des de 2010! Hem de ser de les poques ciutats del nostre tamany que no en tinguem. Guanyar li donarà suport en aquesta tasca perquè entenem que necessitem un Ajuntament que funcione per a facilitar la vida a les alcoianes i alcoians.”

Guanyar Alcoi defensen que, com fan a moltes altres ciutats, les comissions informatives i també les juntes de portaveus funcionen com una avantsala per al plenari i que al plenari es puguen fer debats llargs i assossegats sobre qüestions polítiques no únicament sobre aspectes de gestió diària. Però per a aconseguir aquesta situació aquests organismes de govern local han de ser transparents i públics per a la ciutadania i els mitjans de comunicació. Obiol així ho reclama: “no podem pretendre que el plenari funcione per a debats transcendentals si és l’únic espai on l’ordre del dia, l’acta i els acords són públics, és a dir que qualsevol veí i veïna d’Alcoi pot saber el què passa. Hem de fer com altres ciutats i que al nostre web hi estiguen penjades les qüestions que s’han debatut ens comissions i els acords als que s’ha arribat. I que faciliten als veïns a fer propostes sobre els que els preocupa. Lamentablement, i precisament així ho va dir la sra. Zamorano en el plenari, les actes de les comissions no són públiques. No cal que recordem que la foscor i desinformació sempre dóna problemes”.

Per això Guanyar anima i dóna suport al govern local per a que assumisca la tasca de modernitzar l’Ajuntament però no només en quant a tràmits administratius sinó també en allò que els compet com a govern: en el debat democràtic que s’ha de donar al seu si.

Espacio Publicitario

Deja un comentario