Espacio publicitario

Des de Decidim hem continuat amb la ronda de contactes i reunions amb diferents responsables polítics, socials i sindicals del País Valencià per a poder avaluar conjuntament la situació després de la pandèmia de la COVID19 i fer arribar les nostres propostes.

Amb aquest objectiu Decidim es va reunir amb Ivan Castañón, secretari autonòmic de la Vicepresidència de la Generalitat per a traslladar les necessitats més urgents de la societat civil valenciana enfront del repte post pandèmia.

En reunió celebrada el 3 de juliol 2020 des de Decidim es plantegen els següents punts:

 

– La urgent necessitat de reconstrucció del País amb unes condicions diferents, situant les necessitats de la majoria social com a centre de totes les polítiques, comptant amb nou model de finançament amb hisenda pròpia, creant els consensos suficients per a condonació del deute il·legítim i la denúncia de l’espoli fiscal que patim.

 

– El consens sobre el canvi de model econòmic a favor de les persones amb polítiques socials inclusives i sostenibles que potencie la diversificació de la indústria autòctona, el sector agrícola i la reconversió cap a la sostenibilitat del model turístic actual.

– Un canvi de model per al territori i la mobilitat amb una nova llei de canvi climàtic que fonamente un país sostenible que deixe de ser vulnerable al canvi climàtic, eliminant la ZAL, l’ampliació dels ports de València i Alacant i les infraestructures innecessàries que afecten el territori, i exigint la gestió directa del servei ferroviari de rodalia.

– Un canvi de model cultural on es garantisca la protecció a la llengua pròpia i un ecosistema audiovisual en valencià a partir de garantir de la potenciació d’Àpunt i la reciprocitat amb les TV de la nostra àrea lingüística.

– Finalment, hem aplaudit la mesura d’aprovar la Renda Mínima Valenciana i alhora denunciat les seues limitacions per a arribar a les persones més vulnerables.

Des de Decidim continuarem fent un seguiment acurat de les decisions que es vagen prenent en aquests àmbits i seguirem aportant les nostres propostes a favor del conjunt de la ciutadania del nostre país.

País Valencià 6 de juliol 2020

Espacio Publicitario

Deja un comentario