Espacio publicitario

Una xarxa digital on visibilitzar els diversos espais culturals, entitats i ciutadans i ciutadanes que formen part i recolzen al món de la cultura a la ciutat.

Tu Encens La Cultura és una iniciativa en coordinació col·laborativa per part d’Intersindical Valenciana, Sala Carme Teatre, el Festival de poesia Vociferio, el Sindicat de la música valenciana SIMUV, la Societat Coral el Micalet, la llibreria Gaia, Biblioteques Inquietes, l’Associació Ciutadania i Comunicació-ACICOM i Sankofa-espai intercultural en suport de la cultura de proximitat del País Valencià.

La iniciativa es va articular mitjançant un manifest plural i en constant desenvolupament el mes de maig passat, sorgint com a resposta col·lectiva a la situació patida pel sector cultural, el tancament total del qual pel COVID-19 ha portat a una crisi sense precedents. A aquesta iniciativa s’han sumat altres entitats, col·lectius i locals del món de l’escena, de la dansa, de les arts plàstiques, de la literatura i dels llibres, del cinema, de la música, del circ, de la gestió cultural, de l’activisme cultural, de les revistes culturals, d’associacions veïnals i tota mena d’agents culturals. També s’han unit artistes del País Valencià que amb el seu gest, volen donar suport a la cultura de proximitat.

La xarxa d’acció #TuEncensLaCultura és un primer pas endavant col·lectiu, generant una xarxa digital on visibilitzar els diversos espais culturals, entitats i ciutadans i ciutadanes que formen part i secunden al món cultural a València.

#TuEncensLaCultura és una pàgina web que es pot visitar en www.tuencenslacultura.org amb un mapa d’espais culturals obert, i al qual pot unir-se qualsevol local que realitze propostes culturals. El mapa fa visibles els espais, indicant la seua localització i estat de necessitat per, d’aquesta forma, poder dur a terme accions i propostes concretes de suport als llocs més necessitats.

La pàgina web dóna visibilitat també al manifest col·laboratiu, el qual pot llegir-se i descarregar-se de manera directa, i al qual també es pot sumar qualsevol visitant mitjançant un senzill formulari. D’aquesta forma la xarxa d’acció genera resistents culturals, amb tres possibilitats per a formar part d’aquesta: com a espai, entitat o personal.

L’objectiu de #TuEncensLaCultura és unir a la ciutadania a través de la xarxa d’acció, que es constitueix en un espai virtual on comunicar-se col·lectivament i encendre una llum cultural multitudinària, el relleu de la qual no tinga fi. Qualsevol espai, entitat o persona pot sumar la seua veu des de l’horitzontalitat i la democràcia cultural.

#TuEncensLaCultura contínua i manté viu el manifest col·laboratiu, sent un primer pas en el recorregut proposat per la iniciativa. Des de l’espai web podran generar-se notícies, avisos i crides de suport. En definitiva es tracta de buscar una manera per a sumar, unir-se i encendre la llum de la cultura.

Espacio Publicitario

Deja un comentario