Espacio publicitario

El regidor de cultura va apuntar eixa opció al Consell de Cultura.

Els promotors del manifest Alcoi cultural van demanar al govern aquest pla amb l’objectiu de recuperar el temps perdut en política cultural.

El dimecres 9 de febrer al Consell de Cultura de la ciutat el regidor de cultura de l’Ajuntament d’Alcoi va plantejar la possibilitat d’emprendre la realització d’un pla estratègic cultural per a la ciutat. Aquesta és una demanda bàsica que en el seu moment els promotors del manifest Alcoi cultural van fer al regidor i també a l’alcalde en la reunió que mantingueren a mitjans de 2021. Per als promotors d’aquest manifest s’obri la possibilitat de redreçar la política cultural de la ciutat, la seua manca de línies clares i estratègiques de política cultural en la nostra ciutat. Per a Hugo Mas, creador artístic i portaveu d’aquesta iniciativa, representa una oportunitat per a la ciutat: «Reflexionar i plantejar accions des d’aquesta reflexió és fonamental per a fer les coses bé, en cultura i en qualsevol àmbit. Estem molt satisfets que aparega aquesta opció en les propostes del Consell de Cultura perquè s’atén a les demandes de la ciutadania que ja fa més d’un any reclamava canvis en la política cultural de l’Ajuntament d’Alcoi. Esperem que aquesta esperança es materialitze, que no es malbarate i puguem recuperar el temps perdut. No debades fa molts anys que estem esperant una decisió d’aquestes característiques d’aquest govern.»

Recordem que el manifest Alcoi cultural reclamava qüestions bàsiques respecte a l’àmbit cultural de la ciutat i que va ser signat per més de 300 persones. El govern municipal va proposar una reunió amb els membres del Consell de Cultura, l’alcalde i els promotors d’aquesta iniciativa. En aquesta reunió, entre altres demandes, es va plantejar la conveniència d’elaborar aquest pla estratègic. A les diverses reunions realitzades pel col·lectiu amb diferents sectors culturals de la ciutat també es va demandar la necessitat d’una planificació cultural a la ciutat. Mas demana que siga un document de treball factible i que siga totalment participat entre la ciutadania d’Alcoi, tant persones creadores, com entitats culturals però també la ciutadania no organitzada.

Es pot consultar el manifest «Alcoi serà cultural o no serà» en https://alcoicultural.wordpress.com/

Espacio Publicitario

Deja un comentario