Espacio publicitario

Davant de la bona acollida popular dels actes commemoratius pel 150 aniversari de la revolta del «Petrólio» la plataforma ciutadana ha presentat un prec al govern perquè la ruta teatralitzada dels fets del «Petrólio» s’incloga dins de les rutes habituals organitzades per la regidoria de turisme.

A més es demana que s’instal·le com més prompte millor la placa en record de la ubicació de l’Associació Internacional de Treballadors (A.I.T.) a l’altura del carrer Sant Tomàs, 23 prevista per a l’1 de maig d’aquest 2023.

Aquest any es commemora el 150 aniversari dels fets revolucionaris coneguts com el «Petrólio», que van tindre lloc en la nostra ciutat en juliol de 1873. Tal com assenyala la regidora de Guanyar Alcoi Mari Carmen Paredes «estos fets formen part de la nostra identitat i memòria col·lectiva com a poble treballador i revolucionari.» Els actes i activitats organitzats des del CAEHA i el col·lectiu Revolta 1873 han tingut una gran acollida generant molt d’interés entre la població d’Alcoi i els estudiants i historiadors de diferents llocs. «Entre totes les activitats caldria ressenyar la ruta teatralitzada dels fets del «Petrólio», que per les seues característiques, pot donar continuïtat al recordatori i el coneixement real dels fets, així com del seu origen i context històric d’una forma molt dinàmica i didàctica» apunta Paredes.

Des de Guanyar Alcoi s’ha presentat un prec al govern perquè s’incorpore la ruta teatralitza dels fets del «Petrólio» a les rutes habituals organitzades per a la regidoria de Turisme com un element més de promoció de la nostra ciutat. A més, es demana al govern que instal·le com més prompte millor la placa recordatòria de la ubicació de l’A.I.T. que es troba a l’altura del carrer Sant Tomàs, 23. «No és la primera vegada que demanem que s’instal·le esta placa commemorativa. Enguany s’havia anunciat que s’instal·laria el passat 1 de maig, però tampoc es va fer i creiem que en este 2023 hauria d’estar col·locada per tal d’arrodonir el 150 aniversari del «Petrólio»» conclou Paredes.

Espacio Publicitario

Deja un comentario