Espacio publicitario

González: “Per tal de fomentar i afavorir els desplaçaments a peu hem de tindre unes voreres transitables i fer un manteniment de la vegetació per a que no dificulte o impedisca el pas”

Alcoi té una mitjana de cotxes per habitant elevada. A més, l’Estat espanyol és el país de la UE que més utilitza el vehicle privat per a trajectes menors als 3 km. Molts d’estos desplaçaments es poden realitzar a peu i evitar així les emissions de CO₂. Amb l’estat d’emergència climàtica i ambiental es recomana l’ús de mobilitats alternatives i amb la Covid-19 encara s’ha fet més clara la necessitat de garantir com més espais per als vianants i com més adequats millor.

Des de Guanyar Alcoi s’ha observat en les últimes setmanes com la vegetació dificulta o en algunes ocasions impedix el pas dels vianants per algunes voreres de la ciutat, especialment en les zones industrials, on la falta de manteniment encara és major.

La plataforma municipalista sempre ha presentat propostes per tal que es fomente i s’afavorisquen els desplaçaments amb mobilitats alternatives als vehicles privats amb motor de combustió, i tal com afirma el regidor Pablo González, “el desplaçament a peu és el més sa i barat per a la població, així que el que creiem convenient és mantindre les voreres lliures de vegetació que moleste per a facilitar i fer més agradables i segurs els itineraris. Com més espai hi haja per a caminar més es podran mantindre les distàncies de seguretat també”.

Per a González, “si des de les institucions demanem que reduïm els desplaçaments en cotxe però després, quan per exemple la gent que vol anar a la feina a peu es troba amb estes dificultats, estarem enviant un missatge contradictori i no afavorirem que eixe hàbit es mantinga”. Esta vegetació que dificulta o impedix el pas es pot trobar majoritàriament en zones de polígons industrials però també a zones de gran pas de vianants com carrers de l’Eixample o trams del carrer Alacant per on passen moltes persones al dia completant la Via Verda.

La plataforma anuncia que presentarà un prec a la pròxima Comissió Informativa per demanar que la vegetació que dificulta o impedix el pas es retire i que es mantinga de forma adequada.

Espacio Publicitario

Deja un comentario