Espacio publicitario

Un IBI adequat a l’ús que es fa dels immobles no residencials i bonificacions a les famílies monoparentals.

Des de Guanyar Alcoi s’han presentat diverses propostes a l’organització i contingut del sistema impositiu de l’Ajuntament d’Alcoi. En el cas de l’IBI es demana que es faça una classificació dels immobles amb finalitat no residencial per tal de poder aplicar coeficients diferents segons les prioritats i necessitats de la ciutat. I també s’ha demanat una bonificació de l’IBI per a famílies monoparentals, principals afectades per processos de vulnerabilitat econòmica i exclusió social. Ambdues propostes ja es van presentar el curs passat i encara que el govern va ser receptiu al respecte no s’han fet efectives.

Les propostes realitzades tenen com a objectiu aconseguir una fiscalitat més justa, especialment en moments com el que vivim que no recuperats del tot de la crisi del 2008 estem travessant una altra de conseqüències terribles. El cas de les bonificacions a les famílies monoparentals per a la plataforma municipalista és tan evident que en paraules de la regidora de la formació Sandra Obiol: ”no entenem com no estan encara contemplades. La monoparentalitat és una de les principals vies d’accés a situacions de vulnerabilitat econòmica i social, i afecta el present però també al futur perquè afecta xiquets i joves. No es pot permetre que existisca una bonificació a famílies nombroses i no a les monoparentals, és una decisió de dretes totalment i per tant absolutament injusta”.

D’altra banda la plataforma demana, com ja va fer l’any passat, una mesura que està funcionant fa temps a altres Ajuntaments com Madrid o com Gandia i és aplicar coeficients diferents de l’IBI segons l’activitat de l’immoble, excloent la residencial. Així per a Obiol: ”podríem decidir al plenari si gravar més aquelles activitats que són més perjudicials per a la ciutat, per exemple per al seu medi ambient o que dificulten l’accés a l’habitatge de les alcoianes i alcoians.”

En definitiva, Guanyar Alcoi defensa una gestió intel·ligent dels tributs i amb l’objectiu d’ajudar a les persones, a totes les persones, per tal de poder recaptar més diners per a benefici comú però que no siga sobre les esquenes de les persones treballadores sinó d’aquells que més tenen. I per últim la plataforma demana, com ja va fer l’any passat i com ha fet de manera reiterada en multitud de documents generats pel govern de Toni Francés, que siguen redactats en valencià i amb un ús respectuós del llenguatge respecte qüestions de gènere i diversitat familiar. Com diu Obiol: ”lliges el document i penses que està redactat en els 80, no sé per a què fem tants plans d’igualtat de gènere si no serveixen més que per a fer-se una foto i pagar a una empresa”.

Espacio Publicitario

Deja un comentario