Inicio Campanya La Plataforma per la Llengua llança la campanya «Digues Bon Dia» per...

La Plataforma per la Llengua llança la campanya «Digues Bon Dia» per fer del valencià la llengua d’inici al comerç

0
18

La Plataforma per la Llengua repartirà adhesius pels comerços del centre de València i engegarà una campanya a les xarxes socials  

La campanya «Digues Bon dia», que aquest dijous dia 10 llançarà la Plataforma per la Llengua, vol promoure el valencià com a llengua de comunicació inicial als establiments comercials de València i de la comarca de l’Horta. Tot i l’alt grau de coneixement lingüístic, és habitual a València que molts parlants de la ciutat i de les comarques passen a expressar-se en castellà en parlar amb gent desconeguda, especialment al món del comerç.   

El principal objectiu de la campanya «Digues Bon dia» és empoderar els valencianoparlants perquè es mantinguen en valencià en les converses amb desconeguts. A més, es pretén mostrar València com una gran ciutat que estima i valora la seua llengua pròpia.  

En una primera fase, la Plataforma per la Llengua visitarà els comerços del centre de València oferint els adhesius de la campanya «Digues Bon dia», perquè els enganxen a la porta d’entrada. Posteriorment, la campanya arribarà als principals mercats, hotels i  centres comercials de la ciutat, on el canvi de llengua al castellà és habitual, tant per part dels treballadors com dels visitants de la resta del domini lingüístic.  

«Digues Bon dia» llançarà també un vídeo i una campanya a les principals xarxes socials, així com a Whatsapp, en què participaran periodistes i youtubers. Se n’editaran materials informatius, com ara adhesius, cartells, xapes, pantalles enrotllables i fulls de mà. La campanya té previst culminar el 2022 amb una cançó al voltant del lema «Digues Bon dia», amb l’objectiu de fer partícips del missatge tant el públic adult com l’infantil. 

SIN COMENTARIOS

Deja un comentario

RTVP & Tu Portavoz

Síguenos en nuestro canal de Telegram

Únete al Canal
CERRAR