Espacio publicitario

Ningú ha dit que gestionar un Ajuntament siga fàcil, però una cosa són contratemps que puguen sorgir i altra la falta de previsió, o el que és pitjor, la falta de planificació com a estratègia política del PSOE a Alcoi per al seu benefici.

En esta legislatura ens hem trobat amb dos serveis importants que acabaven contracte després de 20 anys, el servei d’aigua potable i el servei de transport urbà. Tant un com l’altre permetien prorrogar-los legalment, però tant un com l’altre el mateix govern del PSOE ha admés que presenten greus deficiències de fiscalització del servei amb dificultats per a controlar el que fan o se’ls paga a les empreses i també deficiències de qualitat i seguretat del servei, com és el cas del transport urbà, amb una flota molt envellida amb tres quartes parts dels autobusos superant l’edat estipulada per a la seua renovació.

Veient esta situació el més lògic haguera sigut treballar amb previsió per a tenir preparats millors serveis tan prompte com s’acabaren els contractes i no mantenir serveis deficients que perjudiquen la població durant més temps. Es podria haver planificat amb calma des de fa anys, amb processos participatius treballats de baix cap a dalt, sense presses. Però no s’ha fet així. El govern de Toni Francés ha preferit deixar passar els anys i no posar-se fins a última hora.

I no és la primera volta que ho fan. Van preferir no aprovar un nou servei de recollida de brossa el 2015 amb un plec de condicions que s’havia preparat amb múltiples sessions de treball del Consell de participació de Medi Ambient. No havien treballat la seua part corresponent a la neteja viària i vam haver d’esperar 3 anys per a renovar el servei. Tampoc no van preparar el servei de neteja d’edificis públics amb gestió directa tal com asseguraven que estaven fent en 2014. Hem hagut d’esperar sense contracte fins a enguany per a acabar tenint un servei privatitzat. I tampoc no van voler preparar amb temps un nou model d’aparcaments controlats quan en 2018 es va acabar el contracte de l’ORA i fins a enguany no veurem les primeres proves d’un nou sistema.

Sembla que no volen debatre sobre els models dels nous serveis en període electoral perquè s’evidenciaria que en el fons volen fer el mateix que faria la dreta: mantenir els serveis públics en mans d’empreses privades amb excuses diverses quan ja ha quedat demostrat que els serveis públics aporten més beneficis als treballadors i a la ciutadania. Des del PSOE preferixen prorrogar contractes deficients i així a la següent legislatura, abans d’eleccions, presentar els renovats serveis, lluents, amb olor de nou (encara que al final sempre siguen les mateixes empreses d’abans) però fer veure que gràcies a la seua feina tindrem un servei nou i més eficient, que gràcies a ells ara podrem controlar més a l’empresa, que ens han salvat del desastre on estàvem. Quan la realitat és que este mateix govern és qui no ha treballat amb temps i ha forçat la pròrroga dels serveis per a mantenir-nos en este desastre.

Si part de l’oposició compra el discurs del PSOE de que tot és molt complicat i que ara ja s’està treballant per a tindre els millors serveis el que es fa és avalar i blanquejar una mala gestió del govern durant anys. Si es vota a favor de prorrogar serveis deficients a canvi que siguen millors, per exemple amb autobusos nous i menys contaminants, sembla un canvi de cromos prou innocent perquè el lògic és que quan el servei es renove els autobusos ja vagen a ser nous i menys contaminants ho demane o no un grup de l’oposició. A més a més des de Podem s’aprova seguir amb serveis privatitzats a canvi de promeses de que es treballarà per la remunicipalització en un futur però resulta que açò ja ens ho havia promés el PSOE fa quatre anys quan estàvem junts en Guanyar Alcoi. Sembla aleshores que la prioritat no és que hi haja grans canvis ni evidenciar males gestions sinó conformar-se amb el que hi ha, seguir el full de ruta del PSOE sense confrontacions però després vendre que el que canvie serà gràcies al seu col·laboracionisme.


I amb tot ens trobem que el govern ens vol vendre les molles com a èxits i altres ens volen vendre com a èxits el que només són les molles que deixa el PSOE.

Espacio Publicitario

Deja un comentario