Espacio publicitario

El nostre sector tèxtil serà el primer a implementar l’eina de diagnòstic estratègic “MASDE” dissenyada per l´Ivace

Ahir el Conseller d’economia Rafa Climent es va reunir amb el portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi per parlar de les noves línies de la conselleria i de l’Ivace que són d’interés per al teixit econòmic i industrial de la ciutat.

Entre altres, Rafa Climent va presentar la nova eina «MASDE» (Mecanisme d’Anàlisi Sectorial Empresarial), desenvolupada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresària (IVACE), dirigit per l’alcoiana Júlia Company, dins del programa europeu Interreg Europe.

El conseller Rafa Climent declarava: “és moment de passar de l’operatiu a l’estratègic per a ser més competitius i fomentar la planificació estratègica a les empreses”.

Aquesta eina, pionera a escala internacional, sorgeix de la necessitat d’impulsar la reflexió estratègica en les empreses i de contrastar-la en un context de cooperació amb els agents rellevants del sector com són el seu clúster i institut tecnològic. El portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Màrius Ivorra comenta «aquelles empreses que ho sol·liciten obtindran com a resultat d’aquesta eina un pla estratègic de la seua empresa, amb els aspectes més competitius, aquells que no ho són tant i cal millorar, així com la identificació de competidors i eines per fer-ne front. Tot açò emmarcat dins el programa Interreg Europe que suposa la cooperació directa amb altres regions i empreses europees del mateix sector».

En aquesta línia, l´Ivace ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) i l’Institut Tecnològic del Tèxtil (AITEX) per a la implementació de les dues primeres fases d’aquest mecanisme (qüestionari digital per a les empreses i tallers formatius) en un total de 60 les empreses seleccionades. Júlia Company afirma que «Hem triat el sector tèxtil, un dels històrics de les nostres comarques i que, va ser un dels primers en adaptar-se a les necessitats més urgents de la societat durant l’inici d’aquesta pandèmia».

Per al conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, el mercat econòmic actual està obligant les empreses “a passar de l’operatiu a l’estratègic”. “La presa de decisions de manera àgil i encertada – ha afegit- s’ha convertit en una realitat necessària i per a fer-ho bé és important que les empreses compten amb una bona planificació estratègica”.

Durant la seua intervenció, Climent ha anunciat que l’any vinent l´Ivace estendrà l’eina MASDE a altres 10 sectors estratègics de la Comunitat “per a continuar treballant en la nostra defensa i voluntat de tindre un teixit industrial fort, innovador i sostenible”.

Compromís Alcoi

Espacio Publicitario

Deja un comentario