Espacio publicitario

Prop de 500 persones, convocades per la Plataforma “Salvem el Tren”, han reivindicat davant de l’estació d’Alcoi la millora de la línia ferroviària Alcoi-València

Prop de 500 persones han participat aquest divendres en una concentració en defensa del tren que ha tingut lloc a l’estació d’Alcoi. L’acte, amb el lema «Pel nostre tren, pel nostre futur», estava convocat per «Salvem el Tren» de l’Alcoià-el Comtat i ha comptat amb l’adhesió de nombroses entitats (associacions diverses, sindicats i partits polítics). Les persones participants han anat congregant-se a partir de les 7 de la vesprada, esperant l’arribada del tren, que com ocorre massa sovint, ha arribat amb retard (13 minuts).
 
L’arribada del tren ha sigut un moment emotiu, ja que ha entrat a l’estació fent sonar repetidament la botzina per a saludar la gent concentrada, que l’ha rebut entre aplaudiments. També s’ha rebut amb animació l’arribada amb el tren d’un grup de membres de la plataforma de Cocentaina.
 

A continuació les actrius Pepa Miralles i Conxi Domènech han llegit el manifest de la concentració, que exposa els beneficis socials i ambientals que suposa el tren convencional, un mitjà de transport que està destinat a guanyar protagonisme davant de l’escenari actual d’emergència climàtica.

El manifest denuncia l’abandonament dels trens de rodalia i regionals -com és el cas de la línia Alcoi-València-, que han estat degradant-se durant dècades per falta d’inversions, a pesar de ser els més utilitzats per la població. Mentrestant, els successius governs espanyols han estat dilapidant enormes quantitats de diners públics en línies d’alta velocitat sense la més mínima rendibilitat econòmica i social.

Així, el tren Alcoi-València ha patit un deteriorament evident que l’ha fet perdre molts usuaris potencials a causa del mal servei que ofereix: escassos horaris (i, sovint, no massa adequats), falta de puntualitat, cancel·lacions d’última hora, necessitat de fer transbordament a Xàtiva, molt baixa velocitat, etc. De fet, si en 1904 el tren tardava 2 hores i 30 minuts en fer el recorregut entre Alcoi i València, ara, 117 anys després, tarda entre 2 hores i 2 hores i 18 minuts (i això quan no hi ha retards).

El manifest de «Salvem el Tren» conclou amb una sèrie de reivindicacions, com ara: la recuperació, almenys, de les freqüències prèvies a la Covid; l’execució de les obres de millora i modernització de la línia; la substitució dels trens actuals per models més nous (provisionalment trens híbrids fins que s’electrifique la línia); la modernització de les estacions i eliminació de les barreres arquitectòniques; la recuperació del transport de mercaderies; vagons i estacions adaptats per a les persones amb diversitat funcional i per a les bicicletes; etc.

Amb aquesta concentració «Salvem el Tren» de l’Alcoià-Comtat reprén la seua marxa després d’anys d’inactivitat. La plataforma pretén dur endavant nombroses activitats fins aconseguir l’objetiu de comptar amb un servei de tren digne per a les comarques de l’Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida.

Per tal d’organitzar-se i preparar noves accions ha convocat una assemblea, a la qual convida totes les persones i entitats interessades, que tindrà lloc el dissabte 13 de novembre, a les 18 h, al Club UNESCO d’Alcoi (C/Cid, 12).

Per la millora del tren Alcoi-València! 

No podem perdre el tren del futur!

Plataforma «Salvem el Tren de l’Alcoià-Comtat»Facebook: https://www.facebook.com/salvemeltren/

Espacio Publicitario

Deja un comentario