Espacio publicitario

L’extrema dreta torna a atacar l’Alqueria Popular de Malilla amb pintades i talls de llum Els col·lectius del barri denuncien l’assetjament que pateixen des de fa mesos per part de grupuscles d’extrema dreta

El sindicat de barri ‘Construint Malilla’ ha denunciat públicament des de les xarxes socials que aquest dimecres el centre social on desenvolupen la seua tasca, l’Alqueria Popular de Malilla, ha tornat a aparèixer ple de pintades amb missatges feixistes. No és la primera vegada que pateixen aquests atacs, però en aquesta ocasió també han patit un sabotatge que els ha deixat sense llum, alguns cables del circuit de l’edifici havien estat tallats el mateix dia que a la façana es podia llegir “estas mariconadas con Franco no pasaban”.

Gabriela Pérez, militant del sindicat i voluntària de la xarxa d’aliments, ha declarat que “aquest agreujament dels atacs ens preocupa molt, ja no estem parlant de quatre pintades que no van enlloc, sinó que l’assetjament que estem patint ha passat a fets de sabotatge i amenaces greus”. També ha volgut llançar un missatge als atacants per deixar clar que “ni els atacs ni les amenaces ens faran retrocedir, els projectes veïnals que estem desenvolupant seguiran endavant malgrat l’oposició dels grupuscles reaccionaris”.L’Alqueria Popular de Malilla és l’espai on Construint Malilla gestiona col·lectivament els problemes d’accés a l’habitatge de les veïnes, però també la seu de la xarxa d’aliments ‘Malilla Solidària’ i del col·lectiu juvenil ‘Surcultura’, així com de qualsevol grup de veïnes que vol desenvolupar alguna activitat al barri. Fa mesos que començaren la seua activitat al parc urbà de Malilla i des d’aquell moment han patit atacs en forma de pintades amb consignes com “maricones de mierda”, “viva Vox” o “arriba España”. En totes les ocasions les veïnes s’han organitzat per repintar la façana de l’alqueria el matí següent als atacs. Arran d’aquesta situació i de provocacions patides també a altres barris, col·lectius veïnals organitzen aquest cap de setmana unes jornades antifeixistes dels barris del sud. 

Espacio Publicitario

Deja un comentario