Espacio publicitario

La Conselleria de Cultura va evidenciar ja en setembre de 2021 que les obres del carrer Sant Francesc i de la plaça Ramon y Cajal no compten amb la seua autorització i ha reclamat els informes preceptius.

De moment no consta cap resposta per part del govern de Francés en resposta a aquesta demanda.

Guanyar ha denunciat que les obres realitzades al carrer Sant Francesc i a la plaça Ramon y Cajal i carrers de l’entorn no han rebut la necessària autorització que per llei necessita qualsevol entitat municipal per a intervindre en un espai públic considerat Bé d’Interés Cultural com és el Centre Històric de la nostra ciutat. Estes obres van ser aprovades per junta de govern en desembre de 2019 i es van tancar en octubre de 2020. No obstant això, en juliol de 2021 Conselleria de Cultura li reclama a l’Ajuntament d’Alcoi l’autorització -i tots els informes necessaris al respecte- per a poder iniciar les obres, que recorda Guanyar, ja han estat acabades. Tot i les al·legacions que fa l’equip de Francés a aquesta reclamació Conselleria respon en setembre de 2021 que no accepta les explicacions i que la normativa en patrimoni cultural obliga a que l’Ajuntament d’Alcoi faça uns estudis que no presenten i els ho reclama de manera urgent. A pesar de les demandes de Conselleria, no consta cap resposta per part de l’Ajuntament i en comissió informativa el regidor responsable, Jordi Martínez, al·lega desconèixer l’estat de la qüestió.

Per a Sandra Obiol, regidora de la formació municipalista, es tracta d’una irregularitat flagrant de la normativa en termes patrimonials i que resulta molt simptomàtica del caràcter de Martínez, Francés i el seu equip: “estan tan pagats de si mateixos i tan concentrats en conservar el seu poder minúscul que no atenen a que hi ha un món més enllà del seu despatx i que com a govern són responsables dels recursos públics i del bé comú d’aquesta ciutat. Què costava acomplir amb la normativa? Doncs una cosa bàsica: respecte per les nostres institucions. I respecte per les conseqüències que la seua irresponsabilitat pot tindre en els alcoians i alcoianes. I, com sempre, no ens hem trobat res d’això en el govern de Francés.”

Guanyar anuncia que seguirà el tema de prop i que estan analitzant possibles accions al respecte. I demana amb urgència que el govern de Francés atenga a la reclamació de Conselleria i els hi done resposta immediatament amb la intenció que es resolga de la millor manera possible.

Espacio Publicitario

Deja un comentario