Espacio publicitario

Plataforma per la Llengua estudia les vies per denunciar la discriminació davant de les institucions competents i una vintena de voluntaris de l’entitat protesten davant de l’establiment

Nova discriminació lingüística al País Valencià. En aquest cas, al Bar Restaurant Isabel, als Marenys de Rafalcaid, a Gandia, que va expulsar una família que només demanava ser entesa en valencià. Els fets van passar el 31 de març al migdia quan un dels membres de la família va demanar un “terç de cervesa”, en valencià, i la cambrera va exigir a la família que s’expressara en castellà.

Davant d’aquesta exigència, la família va optar per defensar el seu dret d’expressar-se en la seua llengua i va demanar que els atengués algú que, si més no, els entengués en valencià. Aleshores es va presentar a la taula el propietari del local, que, després de qüestionar-los que no canviaren al castellà preguntant-los “en quina llengua parlen fora de València?”, els va acabar expulsant del restaurant.

L’endemà, el primer d’abril, dos membres de la família van tornar a l’establiment per omplir el full de reclamacions i la mateixa cambrera els va etzibar, en castellà: “Sou uns mal educats. Que no sabeu parlar castellà? A Espanya sobra gent!”. Els clients ho van transcriure literalment al full de reclamacions i quan van arribar el propietari i una altra cambrera i ho van llegir, els van dir que aquestes frases eren falses, els van escarnir la manera de parlar i els van insultar: “sou uns troglodites!”, van arribar a dir-los.

Per denunciar aquest nou cas de discriminació lingüística, una vintena de voluntaris de Plataforma per la Llengua es van concentrar aquest dijous 7 d’abril davant del restaurant i l’entitat ja estudia les vies per denunciar el comportament davant les institucions competents.

L’entitat considera que l’establiment ha incomplert el Decret legislatiu 1/2019, d’aprovació del text refós a la Llei de l’Estatut de les persones consumidores, perquè ha vulnerat el dret dels consumidors “a utilitzar qualsevol de les llengües oficials de la Comunitat Valenciana”.

Segons Plataforma per la Llengua, el restaurant tampoc ha fet cas a la Llei 4/1983, d’ús i ensenyament del valencià, que explicita el dret d’expressar-se en valencià en una activitat mercantil i que en l’article 4 afirma que “en cap cas ningú no podrà ser discriminat pel fet d’usar qualsevol de les dues llengües oficials”. Així mateix, a l’article 17, la llei determina que “tots els ciutadans tenen el dret a expressar-se en valencià en qualsevol reunió” i a desplegar en valencià les seues activitats mercantils i recreatives, entre d’altres.

A més, a parer de l’ONG del valencià, els fets podrien suposar una infracció lleu, tenint en compte l’Estatut dels consumidors, perquè, l’establiment es va negar a satisfer una demanda normal d’un client en un bar, com és demanar “un terç de cervesa”, una demanada que pot satisfer un establiment d’aquest tipus.

Espacio Publicitario

Deja un comentario