Espacio publicitario

“L’edifici està en perill de desaparèixer si no es fa cap intervenció per consolidar les restes”

El dissabte 11 de juny, al voltant de 30 persones, de Cocentaina, Alcoi i Castalla van pujar fins a les runes de l’antic observatori antiaeri de La Serreta, construït en 1937, en plena Guerra Civil. El petit edifici està abandonat i en perill de desaparèixer definitivament si no es fa cap intervenció per consolidar les restes.

L’excursió reivindicativa ha estat organitzada pel Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina. Amb aquesta acció volem demanar públicament a l’Ajuntament d’Alcoi i a les altres institucions responsables, la conservació i consolidació d’aquest element del patrimoni històric comarcal.

També seria molt convenient el seu estudi, i la instal·lació d’un panell informatiu que explique la història i la funció d’aquest lloc de la memòria, que fou utilitzat per vigilar de la presència en el cel d’avions enemics i avisar a la població civil alcoiana perquè acudira als refugis. Alcoi va patir set bombardejos de l’aviació feixista italiana, aliada de Franco i dels militars colpistes, que causaren la mort de 64 persones, la destrucció de molts edificis, i molts ferits.

Espacio Publicitario

Deja un comentario