Espacio publicitario

La CGT de l’Ajuntament de Barcelona ha guanyat una sentència històrica contra l’Ajuntament de Barcelona, que implica un canvi radical en la carrera professional. A partir d’ara i en igualtat de condicions, podrà participar tot el personal interí i temporal en processos de promoció interna, per concurs de mèrits o per concurs oposició restringit.

La sentència de la secció IV de la sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ja és ferma, es basa en el principi de no discriminació que estableix la clàusula 4 de la directiva 1999/70 CE sobre el treball de duració determinada. Confirma que no es pot discriminar a cap treballador públic en el seu dret a la carrera professional, independentment del tipus de contracte que tingui. D’aquesta manera a partir d’ara, quan l’Administració convoqui un procés de promoció interna, el personal interí i temporal es podrà presentar en igualtat de condicions amb el personal funcionari de carrera o el personal laboral fix.

L’Ajuntament de Barcelona ha comunicat a la CGT que a partir d’ara aplicarà la sentència a tots els processos de promoció interna, cosa que ens congratula. De fet, la mateixa sentència obliga a l’Ajuntament a tornar a convocar el concurs que es va impugnar per part de la CGT i que ha propiciat aquesta sentència del TSJC.

Aquesta sentència obre la porta a l’estabilització de forma totalment legal a milers d’empleats públics temporals, mitjançant processos de promoció interna, donant un pas endavant contra l’abús de la temporalitat a les administracions públiques, un objectiu de la directiva europea i la jurisprudència del TJUE (Tribunal de Justícia de la Unió Europea)

Barcelona, 21 de Juliol de 2022

Espacio Publicitario

Deja un comentario