Espacio publicitario

El senador de Compromís, Carles Mulet, va recollir aquest cap de setmana el premi ‘Aconceyau d’Honor’, «per la seua labor parlamentària en favor del País Llionés», atorgat per l’organització lleonesista “Conceyu País Llionés”, entre els altres guardonats estaven també l’alcalde de Lleó, José Antonio Diez, el pedagog i escriptor Rogelio Blanco i el poeta Juan Carlos G ª Hoyuelos.

L’acte es va celebrar el pati del Monestir Benedictines Sta. Mª de Carbajal, , en la plaça de Sta. Mª del Camino, plaça del Grano de la capital lleonesa.

Mulet s’ha convertit en la veu en les Corts Generals del lleonesisme; moviment transversal que reivindica una autonomia pròpia per a l’antic regne de Lleó ( Lleó, Zamora i Salamanca), que en els últims anys ha pres especial impuls ( més de 50 municipis d’aquestes províncies, entre elles la pròpia capital, han aprovat mocions exigint una autonomia pròpia) o el partit lleonesista Unió del Poble Lleonés (UPL) ha sigut el partit més votat en les principals ciutats de la província de Lleó ( incloent la capital) en les últimes eleccions autonòmiques, arribant fins als tres procuradors (diputats autonòmics).

El senador valencianista porta anys traslladat les propostes del lleonesisme, sent el primer parlamentari a usar la llengua lleonesa ( variant de l’asturià) en tribuna de les Corts Generals o tramitant innombrables iniciatives parlamentàries de partits com UPL, o organitzacions cíviques com és el cas de Conceyu ( ara mateix s’estan registrat desenes d’esmenes lleonesistes als Pressupostos Generals de l’Estat)

La presència de Compromís en els mitjans de comunicació de Salamanca, Zamora o Lleó és habitual i constant El valencianista, present en l’acte, es va mostrar “molt content” de rebre un reconeixement que “posa en valor el treball fet en una Cambra com el Senat” i que permet “veure que al lleonesisme  li serveix el que es fa a Madrid, per a prendre impuls”, al mateix temps que suposa “un baló d’oxigen per al valencianisme el teixir aliances en altres territoris”.

Un valencianisme que va assegurar que té “inquietuds molt semblants, volem ser protagonistes de les nostres vides, i no ciutadans de segona o tercera”, de manera que ser nomenat ‘Aconceyau d’Honor’ fa que “el treball com a senador i valencianista tinga sentit”, ja que tots dos reivindiquen “un altre model d’Estat en el qual les perifèries també puguen ser protagonistes”, així com fer veure que “és possible fer un altre tipus de política a Espanya

Carles Mulet recibe premio en León junto a su alcalde,  por su trabajo parlamentario en pro de la 18 Comunidad Autónoma

El senador de Compromís, Carles Mulet, recogió este fin de semana el premio ‘Aconceyau de Honor’, «por su labor parlamentaria en favor del País Llionés», otorgado por la organización leonesista “Conceyu País Llionés”, entre los otros galardonados estaban también el alcalde de León, José Antonio Diez, el pedagogo y escritor Rogelio Blanco y el poeta Juan Carlos G ª Hoyuelos.

El acto se celebró el patio del Monasterio Benedictinas Sta. Mª de Carbajal, , en la plaza de Sta. Mª del Camino, plaza del Grano de la capital leonesa.

Mulet se ha convertido en la voz en las Cortes Generales del leonesismo; movimiento transversal que reivindica una autonomía propia para el antiguo reino de León ( León, Zamora y Salamanca), que en los últimos años ha tomado especial impulso ( más de 50 municipios de estas provincias, entre ellas la propia capital, han aprobado mociones exigiendo una autonomía propia) o el partido leonesista Unión del Pueblo Leonés (UPL) ha sido el partido más votado en las principales ciudades de la provincia de León ( incluyendo la capital) en las últimas elecciones autonómicas, llegando hasta los tres procuradores (diputados autonómicos).

El senador valencianista lleva años trasladado las propuestas del leonesismo, siendo el primer parlamentario en usar la lengua leonesa ( variante del asturiano) en tribuna de las Cortes Generales o tramitando innumerables iniciativas parlamentarias de partidos como UPL, u organizaciones cívicas como es el caso de Conceyu ( ahora mismo se están registrado decenas de enmiendas leonesistas a los Presupuestos Generales del Estado)

La presencia de Compromís en los medios de comunicación de Salamanca, Zamora o León es habitual y constante  El valencianista, presente en el acto, se mostró “muy contento” de recibir un reconocimiento que “pone en valor el trabajo hecho en una Cámara como el Senado” y que permite “ver que al leonesismo le sirve lo que se hace en Madrid, para tomar impulso”, al tiempo que supone “un balón de oxígeno para el valencianismo el tejer alianzas en otros territorios”.

Un valencianismo que aseguró que tiene “inquietudes muy parecidas, queremos ser protagonistas de nuestras vidas, y no ciudadanos de segunda o tercera”, de forma que ser nombrado ‘Aconceyau de Honor’ hace que “el trabajo como senador y valencianista tenga sentido”, ya que ambos reivindican “otro modelo de Estado en el que las periferias también puedan ser protagonistas”, así como hacer ver que “es posible hacer otro tipo de política en España

Espacio Publicitario

Deja un comentario